Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat definitiv pentru tentativa de omor

Tribunalul Braila l-a condamnat definitiv pe Vasile Stoica, 56 de ani, pensionar pe caz de boala, la 3 ani de inchisoare, cu executare in penitenciar, pentru tentativa la infractiunea de omor (art. 20 - 174 Cod Penal). Asta-primavara, Stoica a fost cit pe ce s-o omoare pe Coca Jalba, concubina sa, din pricina ca a fumat la masa. Initial, partea vatamata solicitase 20 de milioane de lei vechi daune civile, dar, pe parcursul procesului, a renuntat la pretentii. Audiat de instanta, inculpatul a declarat ca "regreta mult fapta savirsita". Este si motivul pentru care magistratii i-au aplicat o pedeapsa oarecum modica.
Vasile Stoica locuia de mai multa vreme in concubinaj cu Coca Jalba, in apartamentul acesteia. In ziua de 19 aprilie 2005, in jurul orei prinzului, cei doi s-au asezat la masa si s-au cinstit cu o jumatate de litru de vodca. La un moment dat, femeia a aprins o tigara si, cum Vasile este nefumator, a izbucnit scandalul. Pe fondul consumului de alcool, deranjat totodata de faptul ca ibovnica lui fumeaza in casa, barbatul i-a tras acesteia citiva pumni in cap, dupa care a luat un cutit de pe masa si a injunghiat-o de doua ori, o data in scalp - zona occipitala - si o data in abdomen.
Singerind abundent, victima a alergat pina pe holul blocului, strigind dupa ajutor. Grav ranita, ea s-a prabusit intr-o balta de singe, fiind ulterior transportata de urgenta la spital, pentru ingrijiri medicale. In acest timp, Vasile a abandonat sisul pe podea si a iesit si el pe hol. S-a ingrozit cind a vazut cutitul plin de singe si pe concubina cazuta cu fata in sus, linga balustrada. Politistii sositi la fata locului l-au gasit in casa, in stare de soc. Retinut de catre oamenii legii, Vasile Stoica a fost arestat preventiv, pentru tentativa de omor, la ora actuala el aflindu-se tot dupa gratii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii