Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat definitiv pentru ca si-a injunghiat concubina

Arestat preventiv inca de la savirsirea faptei, Vasile Stoica, in virsta de 56 de ani, pensionat pe caz de boala - diagnosticat cu "tulburare organica de personalitate degradativa, pe fond traumatic si toxic" -, a fost condamnat definitiv la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare, pentru tentativa de omor (art. 20 - 174 Cod Penal). In primavara acestui an, Stoica a injunghiat-o pe Coca Jalba, cu care traia in concubinaj, victima avind nevoie de 30 de zile de ingrijiri medicale, cu punerea in pericol a vietii. Motivul agresiunii a fost unul "de doi bani", insa tentativa de omor a fost savirsita pe fondul consumului de alcool si a unui traumatism psihic mai vechi, asa cum precizeaza instanta de judecata. Prin aceeasi sentinta, Tribunalul Braila il obliga pe inculpat la tratament de specialitate intr-un spital de psihiatrie.
Pensionat pe caz de boala din anul 2001, Vasile Stoica locuieste impreuna cu Coca Jalba, in apartamentul acesteia. Oamenii legii spun ca, de ceva vreme, cei doi obisnuiau sa consume bauturi alcoolice. Asa s-a intimplat in ziua de 19 aprilie 2005. Vasile si concubina lui serveau prinzul, avind pe masa o sticla de vodca de jumatate de litru. Femeia a inceput sa fumeze, iar acest lucru l-a scos din sarite pe concubin. Dupa ce i-a tras vreo doi pumni, acesta a pus mina pe un cutit si a injunghiat-o pe Coca de doua ori, in zona occipitala si in abdomen. Daca prima lovitura nu a fost prea grava, a doua, penetranta, era s-o trimita pe femeie pe lumea cealalta. Victima a reusit sa iasa pe holul blocului si sa ceara ajutor, la scurt timp ea fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgenta, unde i s-au acordat ingrijiri medicale.
In cursul urmaririi penale, inculpatul a declarat ca, de fapt, ar fi fost provocat de concubina lui si ca ar fi aruncat cutitul spre ea, lama acestuia infigindu-i-se pur si simplu in stomac. Ulterior, in fata procurorului, Vasile Stoica a spus ca "nu mai stie ce-a declarat" pentru ca era in stare de soc, dupa ce vazuse cutitul plin de singe si pe femeia lui cazuta cu fata in sus, linga scara blocului. Coca Jalba a solicitat, initial, 20 de milioane de lei daune civile, insa a renuntat la pretentii, cind a ajuns in fata completului de judecata.
Blocul 36 din cartierul Vidin, unde s-a petrecut agresiunea din aprilie, este cunoscut drept "blocul groazei". Anul trecut, aici, un barbat s-a sinucis dindu-si foc, pentru ca l-a amendat Politia, cadavrul unui pensionar a fost gasit devorat de sobolani, iar un barbat de 33 de ani si-a luat viata spinzurindu-se, pentru ca l-a parasit nevasta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii