Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul "Petru Morosan - Trident" - o competitie dura

Colegiul "Murgoci" a gazduit, simbatat si duminica, un concurs dur de matematica, prezitat de reputatul profesor si autor de manuale de matematica Mircea Ganga. Au participat peste 600 de elevi, dintre acestia, mai mult de jumatate fiind de la gimnaziu. Presedintele juriului, prof. Mircea Ganga, a spus ca, incepind cu aceasta editie, Concursul "Morosan" nu se mai adreseaza exclusiv elevilor din mediul rural. "Ridicind nivelul se creeaza o atmosfera mai buna pentru pregatirea olimpiadelor. In plus, capata o nota mai serioasa, mai puternica. Din discutiile cu ceilalti membri ai comisiei am convenit ca in cele doua ore sa fie alocate trei probleme, prima sa fie accesibila marii majoritati, cea de-a doua de nivel mediu, iar cea de-a treia sa fie de departajare. Este vorba de un nivel accesibil, dar pentru olimpici. Desi doamna inspector general era foarte sceptica in privinta corectitudinii, tin sa asigur pe toata lumea ca atita timp cit eu prezidez acest concurs nu vor fi imixtiuni, iar daca banuiesc asa ceva eu ma retrag. Nu accept sa apara lucruri care dau de banuit, vreau corectitudine, este munca elevilor si trebuie sa recunoastem efortul pe care il face fiecare elev", a explicat profesorul Mircea Ganga.
Partea de evaluare a lucrarilor a fost coordonata de profesorul Dan Negulescu, presedintele filialei Braila a Societatii de Stiinte Matematice din Romania, care a precizat ca fiecare subiect a avut cite sapte puncte si ca s-a urmarit prin aceasta o ierarhizare cit mai corecta a elevilor la fiecare nivel.
In evaluare au fost implicati 60 de profesori atit din alte
judete, cit si din Braila. Dupa evaluare au fost si citeva contestatii. Majoritatea s-au rezolvat in favoarea elevilor sau nu s-au facut nici un fel de modificari, insa ierarhia nu a suportat nici un fel de modificare in urma contestatiilor. Directorul concursului, prof. Viorel Botea, a multumit Primariei, care a alocat 100 de milioane pentru concurs, si liceelor care l-au sprijinit in organizare. "Nu s-a perceput nici o taxa, totul a fost gratuit. Este printre putinele concursuri care
se desfasoara asa pentru ca ne-a sprijinit Primaria si am gasit si sponsori. Ne-a ajutat si ISJ, si Societatea de Stiinte Matematice, filiala Braila. Probleme au fost ca si in anii trecuti, cu copiii. Acestia ori nu se gaseau pe liste, ori nu erau trecuti, ori au venit in plus. Cu aceste lucruri ne-am obisnuit si le-am rezolvat. Nu poti sa-i tai unui copil bucuria de a participa la un concurs. La punctaje egale, pentru departajare am analizat lucrarile si daca a fost cazul am dat doua premii. Vrem sa se inteleaga ca a fost un concurs corect", a mai spus prof. Viorel Botea. S-au acordat doua mari premii, unul pentru gimnaziu si altul pentru liceu, cite trei premii pentru fiecare nivel si mentiuni, in bani si in carti.

S-au acordat 39 de premii

La clasele a V-a si a VI-a concurentii au fost doar din judetul Braila. La clasa a V-a pe primele trei locuri s-au situat elevii, in ordine descrescatoare: Miruna Danaila - "Balcescu", Andra Diaconu - "Eminescu", Adina Canciu - "Vlaicu Voda". La clasa a VI-a primii trei clasati au fost: Bogdan Oprea - "Iorga", Cosmin Iacob - "Eminescu" si Alexandra Nicolae - "Fanus Neagu".
La clasele a VII-a si a VIII-a si la liceu concurentii au fost din mai multe judete din tara. La clasa a VII-a primii trei clasati au fost: Andrei Tudor - Ploiesti, care a luat si Marele Premiu, obtinind maximul de punctaj posibil, Radu Ceacireanu - Ploiesti si Dan Danaila - Galati. Brailenii de la scolile: "Murgoci", "Balcescu", "Eminescu", "Mihu Dragomir" au luat opt mentiuni.
Primii patru clasati la clasa a VIII-a au fost: Oana Damian - "Fanus Neagu", Stefan Bogdan - "Mihai Eminescu", iar pe locul III au fost doi candidati, Victor Ionescu - Ploiesti si Arif Memet - Constanta. Au obtinut opt mentiuni si elevii braileni de la: "Mihai Viteazul", "Eminescu", LPS, "Ion Creanga", "Cuza", "Balcescu", "Mihu Dragomir" si Ianca.
La clasa a IX-a, subiecte de categorie grea - M1, primele locuri au fost ocupate de elevii: Andrei Cocalea - Constanta, Adrian Sav - Constanta si Corina Ogea - Slatina. Brailenii de la "Murgoci" si "Balcescu" au luat doua mentiuni.
La clasa a X-a, Oana Jagate din Galati a ocupat primul loc si a obtinut si Marele Premiu pentru liceu, pe locul II a fost Bogdan Nutu - Sinaia, iar pe III Cosmin Burtea - Constanta. Mentiuni au luat trei elevi de la "Murgoci". La clasa a XI-a, primii patru clasati au fost: Laura Iosif si Veronica Ciocanel - Galati, iar pe locul III s-au situat la egalitate Andreea Oprisan - "Balcescu" si Lucian Mocanu - Constanta. La acest nivel s-au acordat multe mentiuni pentru Braila. Pentru clasa a XII-a s-au acordat trei premii: Alin Ioan - "Balcescu", Vlad Spiridonescu - Galati si Elena Burceanu - Constanta. Mentiune a luat o eleva de la "Balcescu.
La celalalt grad de dificultate, M2, la clasa a IX-a s-a acordat doar un premiu I - Iulia Constantin din Galati, la clasa a X-a pe primul loc a fost Irina Nastase de la Galati, pe locul II Nicoleta Secareanu de la Colegiul "Ion Ghica" Braila si pe locul III Lacramioara Lungu - Focsani. La clasa a XI-a s-au acordat tot trei premii: Silica Zbirciog - Focsani, Benone Gaita - Focsani si Iuliana Rosioru - Tirgoviste. La clasa a XII-a s-au acordat sase premii: Olivia Strimbei - Focsani a fost pe primul loc, pe locul II s-au situat alti doi elevi tot din Focsani - Shahrazad Hadad si Mihaela Negoita, iar pe locul III au fost trei elevi, Iuliana Burlacu de la Liceul Economic "P. S. Aurelian" Braila, Roxana Manea din Tirgoviste si Daniela Stefan - Buzau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii