Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul national "Memoria Holocaustului", in premiera europeana

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) organizeaza, la Simleul Silvaniei, in perioada 28-31 iulie, Concursul National “Memoria Holocaustului", prima competitie de acest gen din Europa destinata elevilor de gimnaziu si liceu din intreaga tara, informeaza, simbata, MEdC.
Cei 134 de participanti, din toate judetele, vor sustine o proba teoretica si una practica din teme legate de Holocaustul din Europa.
Prin aceasta competitie se doreste constientizarea de catre tineri a cauzelor si efectelor Holocaustului, precum si facilitarea accesului acestora la informatii legate de dimensiunea Holocaustului din Romania.
Concursul este organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti, Asociatia de Prietenie Romania- Israel si Asociatia Evreilor Romani Victime ale Holocaustului si reprezinta o premiera nationala si europeana, fiind cea dintii competitie de acest gen care se adreseaza elevilor de gimnaziu si liceu din intreaga tara.
Otto Adler, presedintele Asociatiei Victimelor Holocaustului din Romania a participat, vineri, alaturi de elevi si profesori, la deschiderea Muzeului Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii