Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul National de Ecoturism - la final

Ieri s-a incheiat cea de-a doua editie a Concursului National de Ecoturism "Danubius", concurs inscris in Calendarul Activitatilor Educative editat de M.E.C.T. Desfasurata in perioada 17-21 iulie 2008, competitia a reunit echipaje din mai multe judete ale tarii: Alba, Brasov, Botosani, Calarasi, Covasna, Neamt, Mehedinti, Iasi si Braila.
Actiunea a fost organizata de Palatul Copiilor si Elevilor Braila, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila, cu sprijinul R.N.P. ROMSILVA - Parcul Natural Balta Mica a Brailei si Agentia de Protectie a Mediului. Timp de 3 zile, zeci de copii din tara au poposit cu cortul in Parcul Natural Balta Mica a Brailei - Insula Calia, tabara avind ca probe de concurs: testarea cunostintelor de ecoturism (parcurgerea unui traseu cu ajutorul hartii si cu rezolvarea unor sarcini precum acordarea primului ajutor, alpinism, cunostinte despre fauna si flora zonei), indeminare (concursuri de tir si pescuit sportiv). Competitia a inclus si un parcurs aplicativ, testarea cunostintelor de ecologie si incurajarea creativitatii literare.
In ultima zi, in Parcul Monument s-a desfasurat proba de orientare turistica. "Jurizarea a fost asigurata atit de cadre didactice cit si de alti specialisti, clasamentul general al acestui concurs fiind urmatorul: Locul I, Palatul Copiilor si Elevilor Braila, Locul II, Palatul Copiilor Botosani, Locul III, Clubul Copiilor Intorsura Buzaului. Locurile urmatoare, in functie de punctajul obtinut au fost ocupate de: Brasov, Aiud - jud. Alba, Calarasi, Piatra Neamt, Iasi si Strehaia - jud. Mehedinti. Sponsorul principal al acestei actiuni a fost “Carrefour” Braila. Ceilalti sponsori au fost: “Braicar” S.A., care a asigurat transportul echipajelor, Pizzeria “Bella Italia”, care a contribuit la imbunatatirea meniului participantilor si “Inser Grafic”, ce a asigurat carburantul salupei si barcilor", ne-a declarat prof. Nedelcu Ghita, organizatorul actiunii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii