Mergi la conţinutul principal

Concursul Naţional de pian "Virtuozii" şi-a deschis porţile

Peste 130 de copii, din 21 de localităţi ale ţării, au luat vineri startul la cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Pian "Virtuozii", de la Brăila, care se desfăşoară timp de două zile la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu". Devenit în timp un eveniment cultural cu o recunoaştere tot mai largă, concursul de la Brăila a crescut constant numărul de concurenţi şi numărul de oraşe din care vin aceştia, după cum a precizat în deschidere George Romeo Bunea, directorul Şcolii de Arte. Dacă prima ediţie a fost una regională, reunind 40 de concurenţi din 6 localităţi, cea de-a doua a fost mai curtată, înscriindu-se 80 de participanţi din 11 oraşe, astfel încât concursul a devenit naţional. "Creşterea semnificativă a numărului de concurenţi, de la prima ediţie la actuala, înseamnă o recunoaştere a transparenţei şi corectitudinii juriului de specialitate. Laureaţii acestui concurs s-au impus cu mult succes în concursuri naţionale şi internaţionale de o mai mare anvergură", a declarat George Romeo Bunea. Juriul acestei ediţii a fost prezidat de prof. univ. dr. Teodor Ţuţuianu, prorector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, având în componenţă următorii membri: conf. univ. dr. Eugen Sandu de la Facultatea de Muzică a Universităţii Craiova, Ioana Maria Lupaşcu - pianist concertist, Adriana Burcă, Mircea Bogatu şi Mircea Petrescu, profesori la Liceul de Artă şi Şcoala de Arte. Prezent pentru prima dată la Brăila, preşedintele juriului a apreciat eforturile organizatorilor, cărora le-a urat succes pe viitor, astfel încât să transforme competiţia într-una internaţională. Emoţiile de dinaintea ridicării cortinei le-au fost risipite tinerilor participanţi de către membrii juriului, care i-au îndemnat să interpreteze cu sufletul şi să nu se teamă de greşeli, ci să încerce să comunice prin muzică starea de bucurie şi de îmbogăţire spirituală.
În deschidere a susţinut un recital Ana Diaconu, elevă în clasa a IX-a, la Liceul de Artă, laureată a mai multor olimpiade şi concursuri naţionale. Competiţia, dedicată tinerilor interpreţi cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, s-a desfăşurat pe mai multe grupe de vârstă, primii intraţi în concurs fiind cei mai mici dintre participanţi.
Concursul, al cărui director artistic a fost prof. Mircea Petrescu, iar director George Romeo Bunea, a fost organizat de Şcoala de Arte "Vespasian Lungu", în parteneriat cu Liceul de Artă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro