Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul Naţional de pian "Virtuozii"

Vineri şi sâmbătă, la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu" va avea loc cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de pian "Virtuozii", la care s-au înscris 134 de copii, din 21 de localităţi ale ţării. Competiţia se va desfăşura pe trei grupe de vârstă, după evoluţia fiecărei grupe fiind oferite şi premiile.
Vineri, la deschidere, va susţine un recital eleva Ana Diaconu, de la Liceul de Artă, iar la final, sâmbătă după-amiază, va avea loc un recital extraordinar al solistei Ioana Maria Lupaşcu. Evoluţia concurenţilor va fi evaluată de un juriu al cărui preşedinte este prof. univ. dr. Teodor Ţuţuianu, prorector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, iar membri sunt: conf. univ. dr. Eugen Sandu de la Facultatea de Muzică a Universităţii Craiova, Ioana Maria Lupaşcu - pianist concertist, Adriana Burcă, Mircea Bogatu şi Mircea Petrescu, profesori la Liceul de Artă şi Şcoala de Arte. Directorul artistic al competiţiei este prof. Mircea Petrescu, iar director al concursului este George Romeo Bunea, conducătorul Şcolii de Arte.
Ediţia din acest an se aşteaptă să fie cea mai puternică de până acum, având în vedere că la fiecare ediţie a crescut constant numărul de concurenţi şi numărul de oraşe din care provin aceştia.
Organizarea concursului aparţine Şcolii de Arte "Vespasian Lungu", în parteneriat cu Liceul de Artă "Hariclea Darclee".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii