Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concursul de îngrijitor de la Şcoala Dudeşti ar trebui anulat

• aceasta a fost recomandarea Inspectoratului Şcolar în urma anchetei desfăşurate la unitatea de învăţământ • postul fusese câştigat de o rudă a unui angajat al şcolii, care a făcut parte din comisia de concurs

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila a clarificat situaţia privind angajările “în familie” de la Şcoala Gimnazială Dudeşti. În urma anchetei desfăşurate la unitatea de învăţământ, concursul pentru postul de îngrijitor ar trebui anulat şi, implicit, rezultatul acestuia. Postul a fost câştigat de o rudă a contabilei şcolii, aceasta din urmă făcând parte din comisia de concurs.

“Noi am făcut controlul, am verificat dosarele şi s-au confirmat suspiciunile. Angajata şcolii care a făcut parte din comisie a declarat că nu ştia că este rudă cu candidatul care a luat concursul. Noi le-am recomandat anularea concursului”, ne-a declarat Cătălin Canciu, inspector şcolar general.

Reamintim că, în luna iulie, Şcoala Gimnazială Dudeşti a scos la concurs două posturi: unul de îngrijitor la grădiniţa din comuna Dudeşti şi unul de şofer. Pentru postul de îngrijitor s-au înscris şapte candidaţi, iar probele s-au desfăşurat pe 18 iulie.

Potrivit legii, nu poate fi desemnată în calitatea de membru în comisia de concurs sau în comisia de soluţionare a contestaţiilor persoana care este soţ, soţie, rudă sau afin până la gradul al IV-lea inclusiv cu oricare dintre candidaţi ori cu un alt membru al comisiei de concurs sau al comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii