Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs pentru ocuparea funcţiei de director la «Braicar», în cel mult 3 luni

• anunţul a fost făcut de primarul municipiului, Marian Dragomir, în cadrul unei conferinţe de presă • acesta a mai comentat şi despre incidentele de la “Braicar”, care au fost făcute publice şi au indignat cetăţenii

 

Interimatul lui Cornel Săndulescu în fruntea societăţii de transport public în comun “Braicar” se apropie de final, iar varianta organizării unui concurs pentru ocuparea funcţiei de conducere este tot mai plauzibilă. Subiectul a fost discutat în cadrul unei conferinţe de presă, organizată de primarul municipiului, Marian Dragomir, de altfel chiar el fiind cel care a făcut anunţul privind ocuparea postului prin concurs. Întrebat de jurnalişti dacă mandatul lui Săndulescu va fi prelungit din nou, aşa cum s-a întâmplat în primăvară, Dragomir a replicat că se va organiza concurs. “Se organizează concurs. Se prelungeşte mandatul până la finalizarea concursului. Sperăm să se înscrie mai multe persoane. Nu pot să vă spun acum, dar cred că în 3 luni vom avea concursul organizat”, a precizat edilul. Acesta şi-a continuat ideea susţinând că în trecut a mai fost organizat un asemenea concurs, tot pentru ocuparea funcţiei de director al “Braicar”, dar că nu s-a înscris nicio persoană, nici măcar Cornel Săndulescu.

Tot legat de “Braicar”, pe Facebook a fost postată, recent, o întâmplare a unei eleve din Brăila care a fost la un pas de a fi dată jos din autobuz şi lăsată pe Şoseaua de Centură, deoarece controlorii au prins-o fără abonament. Până la urmă, adolescenta a plătit un bilet la suprapreţ, în valoare de 20 de lei şi, potrivit postării, cu greu a primit chitanţă pentru acei bani. Primarul a declarat că nu cunoaşte cazul, dar unul dintre jurnalişti l-a întrebat dacă implementarea bazei de date online cu toate persoanele care deţin abonament valabil ar fi o soluţie pentru evitarea unor astfel de cazuri. “Ideea dumneavoastră este foarte bună şi chiar o să solicit implementarea ei, dar pentru a face dovada că este persoana respectivă, trebuie să aibă un act de identitate asupra ei, chiar dacă nu are abonamentul. Aveţi dreptate aici”, a răspuns Marian Dragomir.

Întrebat cum comentează ultimele incidente de la “Braicar” ce au indignat opinia publică, primarul a declarat că i-a solicitat directorului societăţii să verifice situaţiile şi să ia măsuri.

Cât despre tragedia din curtea depoului din Radu Negru, când un şofer şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să pornească singura maşină de intervenţie veche de cel puţin 25 de ani, Dragomir a declarat că “Braicar” nu a solicitat până acum înlocuirea autovehiculului respectiv. “Atât timp cât avea ITP valabil, nu pot să fac niciun fel de declaraţii. Sunt alte instituţii care efectuează cercetare penală acolo. Sunt şi nişte suspiciuni de nerespectarea unor norme de securitate şi protecţie a muncii şi nu vreau să fac declaraţii. Nu intră în atribuţiile primarului. De fiecare dată când Braicar a solicitat achiziţia unor mijloace de transport, aţi văzut că am cumpărat autobuze noi. Dacă se va constata că acea maşină a provocat accidentul din cauza defecţiunilor tehnice sau a culpei persoanei care a desfăşurat acele lucrări, vom vedea care este măsura în care o vom putea face, dar trebuie să existe o solicitare în acest sens. Nu am primit o asemenea solicitare până acum. Şi, probabil, dacă maşina avea ITP valabil, poate s-au gândit să pună cele mai mari sume pentru investiţii în autobuzele pentru cetăţeni”, a conchis primarul municipiului.
Categorie articol: 

Comentarii