Mergi la conţinutul principal

Concurs pentru finanţări de proiecte educative extraşcolare

Începând cu 2015, Ministerul Educaţiei va putea susţine financiar activităţile extraşcolare, inclusiv festivaluri sau concursuri.
Proiectele se vor depune pe domenii, finanţarea fiind asigurată în funcţie de punctajul obţinut. Este vizat domeniul cultural artistic, în care se încadrează proiectele de arte vizuale, cultură şi civilizaţie, literatură, teatru, folclor, muzică, dans, dar şi domeniile: ecologie şi protecţia mediului, educaţie civică, voluntariat, sportiv - inclusiv majorete şi gimnastică aerobică, tehnic şi ştiinţific. Fiecare capitol din proiect trebuie să aibă un număr maxim de caractere, precizat în documentaţia pusă la dispoziţie de Ministerul Educaţiei.
Proiectul trebuie să conţină formularul de aplicaţie, disponibil pe site-ul ministerului, http://www.edu.ro/index.php/articles/22214, raportul de la ediţia anterioară vizat de inspectorul educativ - cel mult o pagină, diagrama Gantt - o pagină şi regulamentul aprobat de inspectorul şcolar general. Toate proiectele vor fi transmise de Inspectoratul Şcolar într-un singur pachet, pe adresa Palatului Naţional al Copiilor până pe 17 noiembrie, data poştei. Trebuie trimise doar proiectele naţionale sau internaţionale.
Proiectele extraşcolare vor fi evaluate după câteva criterii structurate în cinci capitole, cele mai importante fiind: Structura şi managementul proiectului, apreciat cu 26 de puncte şi Relevanţa, pentru care se acordă 24 de puncte.
În capitolul Structura şi managementul proiectului, din cele 26 de puncte, cele mai multe, 6, sunt acordate pentru obţinerea unor rezultate concrete, specifice, relevante în raport cu nevoile identificate, măsurabile cantitativ şi calitativ. În capitolul Relevanţă, cele mai multe puncte se acordă pentru impactul educativ asupra grupului ţintă. Alte criterii de evaluare mai sunt: Implicare şi participare - 20 de puncte, Sustenabilitate şi diseminare - 10 puncte şi Buget - 20 de puncte. La acest din urmă criteriu se au în vedere aspectele: nivelul estimat al costurilor este realist - 6 puncte, şi contribuţia financiară a aplicantului - 14 puncte, adică pentru fiecare 10% peste cele 30% obligatorii se acordă 2 puncte.
Proiectele vor fi evaluate de trei persoane. Pentru orice proiect sunt considerate cheltuieli eligibile cele realizate pentru: cazare, masă, participanţi, premii, cheltuieli de organizare şi materiale - numai consumabile, nu obiecte de inventar, transport intern.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro