Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs National Interdisciplinar de Limba Romana si Matematica "± Poezie"

La Scoala "Ion Creanga" s-a desfasurat in week-end Concursul National Interdisciplinar de Limba Romana si Matematica, destinat elevilor din clasele a V-a si a VI-a. La clasa a V-a au participat 285 de elevi din 334 inscrisi, iar la clasa a VI-a au participat 226 din 260 inscrisi. Contestatii s-au putut face ieri, intre orele 8.00 - 16.00, tot la Scoala "Ion Creanga", insa nu a fost depusa nici una.
Premiantii clasei a V-a sint elevii: Miruna Danaila si Andreea Capbun de la Colegiul National "Balcescu", care au luat locul I, Stefania Siminoi de la "Mihu Dragomir" si Camelia Bajenica de la Colegiul National "Murgoci" care s-au situat pe locul II, iar Claudia Satnoianu de la Scoala "Mihai Viteazul" si Ana Diaconu de la Liceul de Arta au obtinut locul III.
La clasa a VI-a, pe primele locuri au fost: Maria Nicoleta Marghelu de la Scoala "Sf Andrei" si Dana Ilie de la Scoala "Fanus Neagu" - premiul I, premiul II l-au luat Diana Gheorghe de la Scoala "Aurel Vlaicu" si Alexandra Nicolae de la "Fanus Neagu", iar premiul III l-au primit Paul Ghetu de la Scoala "Mihai Eminescu" si Radu Cristian Constantin de la Scoala Chiscani. Lotul pentru faza nationala este format din: Miruna Danaila si Andreea Capbun, din clasa a V-a si Mariana Nicoleta Marghelu si Dana Ilie de la clasa a VI-a.
Concursul se adreseaza elevilor din clasele a V-a si a VI-a pasionati atit de limba romana, cit si de matematica si are doua etape, cea judeteana, care tocmai s-a desfasurat, si cea nationala care se va organiza in perioada 4- 6 mai la Resita. Concurentii primesc un subiect de limba romana si unul de matematica si au la dispozitie cite o ora pentru fiecare proba. Itemii au inclus exercitii de logica, perspicacitate, rezolvarea de probleme care implica utilizarea competentelor specifice fiecarei discipline de concurs, pentru fiecare clasa participanta.
Categorie articol: 

Comentarii