Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs National de teatru scolar "Atentie, se joaca teatru"

In perioada noiembrie 2007 - aprilie 2008 se desfasoara Concursul national de teatru scolar "Atentie, se joaca teatru". Organizatorii, Scoala "C. S. Aldea" si Liceul de Arta, au pornit de la premisa ca teatrul este pentru unii invatatori o pasiune, iar pentru unii elevi un prilej de a-si descoperi talente, pasiuni, de a-si forma priceperi si deprinderi, de a-si da friu liber fanteziei, inventiei, imaginatiei, afectivitatii. Contactul la aceasta virsta cu marile opere literare, chiar fragmentat prezentate, ii ajuta pe copii sa-si formeze gustul estetic, sa iubeasca si sa respecte literatura romana. Elevii nu trebuie doar sa memoreze si sa interpreteze roluri, ci si sa ajute la confectionarea decorurilor, mastilor, a costumelor si a altor materiale de recuzita, se mai precizeaza in regulamentul concursului.
Concursul se desfasoara pe doua categorii de virsta, 6- 8 ani, clasele I si a II-a, si 9 - 10 ani, clasele a III-a si a IV-a, pe trei sectiuni: Teatru de revista, Teatru dramatic si Teatru de miscare sau teatru-dans. Fiecare concurent poate trimite CD-ul sau DVD-ul cu piesele de teatru inregistrate, durata maxima acceptata find 30 de minute. Inscrierile incep din 1 noiembrie, termenul limita fiind 1 martie 2008. Se va juriza in perioada 1 - 30 martie 2008. In evaluarea pieselor se va tine cont de anumite criterii: adecvarea pieselor la virsta copiilor, intonatia si mimica sa fie cele corespunzatoare mesajului transmis de text, decorurile si costumele sa fie adecvate personajelor interpretate, interpretarea sa fie originala.
Juriul este format din: prof. Nicoleta Branzia de la Liceul de Arta, actorul Zane Jarcu de la Teatrul "Maria Filotti", Daniela Antonescu de la Teatrul de Papusi "Carabus", o eleva de la clasa de "Arta actorului" de la Liceul de Arta, clasa a XII-a, institutoarea Mariana Mircioi si invatatoarea Dumitra Schipor, ambele de la Scoala "C. S. Aldea". Se va decerna Marele Premiu "Atentie, se joaca teatru!", premiile I, II, III, Premiul de originalitate si premii pentru cea mai buna interpretare masculina si feminina, si pentru cea mai buna regie. Informatii suplimentare se pot afla pe adresele: mircioi_mariana2005@yahoo.com si schipordumitra@yahoo.com.
Categorie articol: 

Comentarii