Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs national de matematica pentru clasele primare

Elevii din clasele primare isi pot afirma cunostintele de matematica in cadrul unui concurs organizat la nivel national. Elevii din clasele II-IV se pot intrece in calcule si probleme cu elevi din toata tara in competitia "Micul matematician". Perioada de inscriere este destul de mare, incit sa permita participarea cit mai multor copii. Astfel, inscrierile incep pe 10 octombrie 2007 si se incheie pe 10 februarie 2008, proba de evaluare nationala urmind sa aiba loc pe 5 mai 2008. Pentru familiarizarea elevilor cu problemele specifice concursului, in schimul unei taxe de 12 lei, fiecare elev va primi, din partea organizatorului, cite o culegere de teste. In judetele unde numarul de elevi inscrisi este foarte mare, comisia de evaluare organizeaza un test preliminar pe 20 februarie 2008. Testul se va da gratuit, problemele fiind selectate din culegerea oferita ca material suport pentru concurs. Materia pentru testul preliminar trebuie sa acopere materia predata pina la 31 ianuarie.
Pentru cei mai buni matematicieni, organizatorii au pregatit premii in valoare totala de 2.000 Euro. Toti elevii care au primit note cuprinse intre 90 si 100 puncte vor fi nominalizati in volumul editat de catre Editura Nomina si vor primi diploma de merit a concursului "Micul Matematician". Mai mult decit atit, scoala care obtine cel mai mare punctaj primeste un premiu de 1.000 lei. Diploma de participant vor primi elevii inscrisi in concursul national, precum si invatatorii lor.
Informatii suplimentare pot obtine de la persoana de contact: Bogdan Vilceanu, tel: 0746/154.598, email allex@apropo.ro sau redactie.nomina@gmail.com
Concursul national "Micul matematician" este organizat de catre Asociatia InteligenT, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Editura Nomina. (Simona NEDELCU)
Categorie articol: 

Comentarii