Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs national "Cu viata mea, apar viata"

Ieri, la Colegiul Economic "Ion Ghica" a avut loc faza judeteana a Concursului national "Cu viata mea, apar viata", la care au participat 20 de elevi de la grupurile scolare: "Edmond Nicolau" - indrumator Ion Burghelea, "Brancoveanu" - indrumator Aurel Mocanu, "Brancusi" - indrumator Sorin Cioroianu, si de la Colegiul Economic "Ion Ghica", indrumator Neculai Bacanu. Arbitrii au fost: mr. Gigi Naidiu, lt. col. Vasile Badara, cpt. Cristian Gavriliu si slt. Mircea Constandache, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea". Alaturi de ei au mai participat la jurizare inspectorul Romeo Mocanu, reprezentanta Crucii Rosii, Florica Focsa, si un reprezentant al Protectiei Civile, Marian Darie. Inspectoratul pentru Urgenta a mai fost reprezentat si de col. dr. Horia Tanase.
Elevii au sustinut trei probe, una teoretica, in care au avut de raspuns la un test grila cu 30 de intrebari pe tema de protectie civila si prim ajutor. Au urmat apoi doua probe practice. Prima presupunea ca echipa trebuia sa transporte o victima pe 50 de metri cu trecere peste obstacole, iar cea de-a doua parcurgerea unei distante de 100 de metri cu masca de gaze, elevul fiind ghidat prin statie pentru ca nu avea posibilitatea sa vada traseul. A cistigat echipajul Grupului Scolar "Brancusi" pentru ca au facut cele mai putine greseli in derularea probelor si au scos cei mai buni timpi.
In final a fost declarata cistigatoare echipa Grupului Scolar "Brancusi", care va reprezenta Braila la faza nationala a concursului.
Categorie articol: 

Comentarii