Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs Naţional de Pian "Virtuozii" - ediţia a II-a

În week-end, 115 copii din toată ţara, de la şcolile de artă, palatele copiilor, licee de artă - care nu au atins un nivel profesionist - vor participa, la Brăila, la cea de-a II-a ediţie a Concursului Naţional de Pian "Virtuozii". Deschiderea oficială a competiţiei este programată pentru vineri, ora 13.00, la sediul Şcolii de Artă "Vespasian Lungu", după care urmează un microrecital Ana Diaconu şi Anthony Michael Gay. Seara, după competiţie, la ora 18.30 va fi un recital Alexandru Mihai Burcă, iar de la ora 19.00 se vor anunţa premianţii zilei. Sâmbătă, competiţia se va relua de la ora 9.00, la prânz este programat un recital Irina Buleac şi Sonia Roşu, iar seara, de la ora 18.30 va oferi un recital Ioana Maria Lupaşcu. Premierea copiilor va avea loc de la ora 19.00.

Concursul este structurat în două secţiuni: una dedicată participanţilor care studiază pianul în sistem particular la şcoli de artă, şcoli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură, şi alta dedicată participanţilor care provin din licee cu profil vocaţional care nu au atins un nivel profesionist. Pentru evaluare, fiecare din cele două secţiuni va fi structurată pe grupe şi categorii de vârstă în funcţie de anul naşterii. Programul prezentat de copii va conţine două piese pentru ambele secţiuni, la alegerea participantului, cu durata între 2 şi 10 minute în funcţie de categorie.

Prezentarea în concurs se va face în ordine alfabetică, în cadrul fiecărei categorii de vârstă în parte. Se vor acorda diplome şi distincţii pentru fiecare categorie în parte, funcţie de punctajul obţinut: Premiul I - 95-100 puncte, Premiul II - 90 - 94 puncte, Premiul III - 84 - 89 puncte. Se vor mai acorda menţiuni pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti şi premii de participare pentru fiecare elev şi pentru fiecare instituţie.
Categorie articol: 

Comentarii