Mergi la conţinutul principal

Concurs intraşcolar de fizică în limba germană, la «Murgoci»

Concursul intraşcolar "Experimente altfel", propus de Goethe - Institutul din Bucureşti, s-a desfăşurat miercuri, în sala de sport a Colegiului Naţional "Gh. Munteanu Murgoci" din Brăila. La competiţie au participat 133 de elevi de la Colegiul "Murgoci", Şcoala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanţa, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" Galaţi, dar şi de la şcolile gimnaziale din Gropeni şi Siliştea. Aceştia s-au întrecut în cunoştinţe teoretice în limba germană, dar şi în cele practice la capitolul fizică. Coordonatorul proiectului concurs a fost Arnold Schlachter, profesor de limba germană şi fizician, din cadrul Goethe - Institutul din Bucureşti, în colaborare cu Manuela Gheorghiu (profesor de fizică) şi Tatiana Badea (profesor de limba germană), ambele de la Colegiului Naţional "Gh. Munteanu Murgoci".
La concursul "Experimente altfel", au participat elevi din clasele a V-a, a VI-a şi a IX-a, pentru fiecare categorie de vârstă existând probe diferite.
Cei din clasa a V-a au avut de făcut avioane de hârtie şi de întocmit un raport în limba germană despre avion, despre zbor şi despre fizica din spatele acestui obiect. Premiu special pentru cea mai lungă distanţă de zbor a fost câştigat de către Vasile Laurenţiu Marian de la Şcoala Gimnazială Siliştea.
Elevii de clasa a VI-a au avut de construit poduri de paste. Aici, cel mai important aspect a fost ca podul să reziste la o încărcătură cât mai mare. De asemenea, copiii trebuia să întocmească un raport în limba germană despre poduri la modul general.
Cei din clasele a IX-a au avut de construit rachete cu apă, care au fost lansate în curte, iar echipa câştigătoare a fost aleasă în funcţie de timpul cel mai mare în care racheta a rămas în aer. Cele care au reuşit să ţină cât mai mult racheta cu apă în aer au fost trei eleve de la "Murgoci", Monica Anton, Ioana Căpităneanu şi Alexandra Maria Bran.
"Este un concurs intraşcolar, propus de Goethe în cadrul programului educaţional «Un laborator de fizică şi limba germană», în care Institutul nu promovează numai limba germană, ci şi fizica. Şcolile cu care colaborăm realizează cursuri opţionale de fizică bilingve în limba germană şi română. Orele acestea opţionale se desfăşoară pentru clasele a V-a şi a VI-a", ne-a declarat coordonatorul proiectului, Arnold Schlachter.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro