Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs greu la faza zonala a Olimpiadei de Muzica

Simbata, la Slobozia, s-a desfasurat faza zonala a Olimpiadei de Muzica, la care au participat coruri din cinci judete ale zonei de sud-est. Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni: a liceelor de arta, a liceelor teoretice si pedagogice si cea de-a treia dedicata seminariilor teologice ortodoxe.
La sectiunea liceelor de arta, corul "Orfeu" al Liceului de Arta "Hariclea Darclee" din Braila, dirijor Stefan Lupu, a ocupat locul trei, pe primul loc situindu-se corul "Euterpe" de la Buzau, iar pe locul II corul "Voces" de la Slobozia. La sectiunea liceelor teoretice si pedagogice, Corul "Trison" al Liceului Pedagogic Braila, dirijor Maricica Lupu, a obtinut locul II. Pe primul loc s-a aflat corul Colegiului "Dobrogea" din Tulcea, iar pe locul III corul Liceului "Ovidius" din Constanta. La sectiunea seminariilor teologice, Braila nu a avut nici un reprezentant. Primul loc a fost ocupat de corul "Credo in Deo" de la Buzau, pe locul II a fost corul "Corpe in Deum" de la Tulcea, iar pe III a fost "Dionisie Exiguul" din Constanta.
Juriul a fost format din inspectorii de arte din cele cinci judete, insa acestia nu au participat la jurizare atunci cind s-a notat corul din judetul pe care il reprezenta. Inspectorul brailean Dorin Sipos a spus ca au fost mari dispute, ca la fiecare cor s-a alcatuit o lista cu elementele slabe si cele puternice, iar jurizarea s-a realizat in cadrul unei sedinte tehnice. "A fost un concurs foarte, foarte dur, jurizarea durind aproape trei ore. Se aduceau argumente, fiecare si-a spus parerea, astfel incit totul sa fie corect", a explicat inspectorul Dorin Sipos.
La faza nationala a concursului se vor duce cistigatorii locurilor I.
Categorie articol: 

Comentarii