Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs de orientare turistica in Parcul Monument

Directia Judeteana pentru Sport in colaborare cu Palatul Copiilor a organizat, ieri dimineata, un concurs de orientare turistica in Parcul Monument. Actiunea a reunit aproximativ 40 de elevi braileni dornici sa cistige cupa de cel mai bun cercetas. Copiii au fost impartiti in 8 grupe, fiecare avind cite un lider.
Echipele au fost formate din elevi cu experienta in orientare turistica si din amatori. Gradul de dificultate a concursului a fost unul mediu. Participantii au reusit sa identifice obiectivele cu rapiditate. Pe locul I s-a situat Traian Leonard Gagu de 14 ani, elev la Colegiul Economic "Ion Ghica". "Am mai participat la astfel de concursuri si pot spune ca sint pasionat. E un mod ideal de a petrece timpul liber si voi mai participa la competitii de acest fel. Ma bucur si pentru ca vremea a fost de partea noastra", a spus Leonard Traian Gagu. Pe locul secund s-a situat Anca Negru, 14 ani, eleva la Colegiul National "Nicolae Balcescu", iar pe locul al treilea s-a clasat Cristian Vasile, 16 ani, elev al Liceului Teoretic "Panait Cerna". Competitia a fost coordonata de Neculai Pascu, consilier tineret si de prof. Ghita Nedelcu, reprezentant al Palatului Copiilor. Sorin Constantin, director al DJT si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care colaboreaza cu Inspectoratul Scolar Judetean atunci cind organizeaza activitati cu si pentru elevi. "Nu avem feedback in colaborarea cu Inspectoratul Scolar Judetean. I-am informat in legatura cu actiunea de azi pentru ca voiam sa afle cit mai multi copii, dar raspunsul a fost zero. Am adus la cunostinta evenimentul cu ajutorul cunoscutilor si al reprezentantilor Palatului Copiilor", ne-a declarat directorul DJT.
Actiunile sportive vor continua pe timpul verii, competitiile fiind o alternativa de petrecere a timpului liber pentru tineri. Cei interesati pot obtine mai multe informatii la tel. 61.59.75 sau de la sediul DJT din str. Tineretului nr. 47, bl A 53, ap 2, parter. Tinerii pot juca tenis de cimp, tenis de masa, fotbal. Palatul Copiilor va organiza, de asemenea, o noua actiune de orientare turistica saptamina viitoare, competitie la care copiii vor invata si tehnici de supravietuire, astfel incit sa devina curajosi si descurcareti.
Categorie articol: 

Comentarii