Mergi la conţinutul principal

Concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupţie

în perioada octombrie – decembrie, Direcţia Generală Anticorupţie, în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei Hanns Seidel România, derulează Proiectul #Integritate 2020

 

Brăilenii care vor să realizeze filme cu tematică anticorupţie au şansa de a participa la un concurs derulat la nivel naţional. Direcţia Generală Anticorupţie, în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei Hanns Seidel România derulează, în perioada octombrie – decembrie 2020,  Proiectul #Integritate 2020. În cadrul acestuia este organizat, ca activitate principală, un concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupţie. “Proiectul îşi propune să stimuleze implicarea cetăţenilor, în special a tinerilor, în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil sau al camerei de filmat, în cadrul unui concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupţie. Participanţii la concurs sunt încurajaţi astfel să ia atitudine împotriva corupţiei şi să contribuie ei înşişi, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ şi responsabil. Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români, care au împlinit vârsta de 16 ani până la data înscrierii şi se desfăşoară pe două secţiuni adresate amatorilor şi profesioniştilor. Regulamentul de participare şi modalitatea de înscriere pot fi consultate pe website-ul https://RofaraCoruptie.ro/ “, se arată în comunicatul transmis de Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila.

Filmele declarate câştigătoare vor fi premiate, la data de 9 Decembrie – Ziua Internaţională Anticorupţie, la Bucureşti, în cadrul Galei Integrităţii, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment.

În anul 2015, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, în colaborare cu o persoană fizică din municipiul Brăila, a realizat un film de scurt metraj cu tematică anticorupţie premiat în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) din anul 2015, secţiunea “Educaţie anticorupţie prin film”.  

Mesajul Direcţiei Generale Anticorupţie este de toleranţă zero la infracţiunile de corupţie, iar pe această cale cetăţenii sunt îndemnaţi să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să ne sesizeze ori de câte ori este nevoie.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila pune la dispoziţia cetăţenilor, pentru a semnala fapte de corupţie săvârşite de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, următoarele modalităţi de contact: sistemul telefonic gratuit Call-center Anticorupţie 0800.806.806, adresa de e-mail braila.dga@mai.gov.ro sau numărul de telefon/fax 0239.613.634.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro