Mergi la conţinutul principal

Concurs de angajare cu semne de întrebare

* este vorba despre un concurs pentru un post de educator la Grădinița nr. 37 din municipiu, unde o candidată s-a trezit că trebuie să susțină altă probă decât cea inițială, fiind ulterior respinsă * directoarea grădiniței spune că a fost vorba doar de o “eroare de procedură”, iar conducerea ISJ Brăila ne-a declarat că va face cercetări

 

Concurs de angajare cu semne de întrebare la Grădinița nr. 37 “Dumbrava minunată”. În urma unei sesizări primite, ieri, pe adresa redacției, o persoană reclamă faptul că fiica sa a participat la concursul pentru un post vacant de educatoare, numai că s-a trezit în ziua examenului că trebuie să susțină o altă probă decât cea precizată în anunț. Mai mult, alte suspiciuni ridicate de reclamant se referă la faptul că toată organizarea concursului a fost un “silenzio stampa”.

“Pe 15 februarie s-a publicat anunțul de concurs, iar pe 16 și 17 februarie aveau loc înscrierile. Fata mea a aflat aceste lucruri pe cont propriu, prin surse neoficiale, nu a văzut anunțul de concurs. Ea are studii în domeniul educației și a mers și și-a depus dosarul. Acolo nimeni nu i-a spus nimic, nu i-a dat nicio informație, nici nu s-au uitat la ea. Tot prin surse a aflat că ieri, 18 februarie, are loc proba scrisă. Când a ajuns la grădiniță nu a dat nicio probă scrisă cum ar fi trebuit, ci o probă orală ce a constat în 4 întrebări. La finalul probei i s-a spus că e respinsă. Am înțeles că pentru candidații calificați, cum a fost cazul fetei mele, se ținea o probă scrisă, iar pentru necalificați, care nu au studii în domeniu, era un interviu. Numai că ea, fiind calificată, a dat interviu. Mi se pare foarte ciudată toată această poveste. Am făcut sesizare și la Inspectorat și mă gândesc să fac și plângere penală, ne-a spus reclamantul.

Potrivit anunțului publicat pe site-ul Grădiniței nr. 37, care conține puține detalii, pe 15 februarie a fost anunțată vacantarea unui post de educatoare pentru anul școlar 2020-2021. La concurs s-au înscris doar doi candidați, unul fiind respins în urma selecției dosarelor. Tot în anunț se spune că în cadrul concursului va avea loc o probă scrisă pe data de 18 ianuarie, iar “interviul (în cazul candidaților fără studii corespunzătoare postului) se organizează după susținerea probei scrise, în data de 20 februarie”.

 

“O eroare de procedură!”, explicația directoarei grădiniței

Contactată de redactorii “Obiectiv”, Doina Jălăveanu, directoarea Grădiniței nr. 37, ne-a declarat că la mijloc este vorba doar despre o eroare de procedură.

“A fost o eroare procedurală. A participat la proba orală și a luat o notă care nu i-a permis trecerea pentru că atât a răspuns. Candidata a fost anunțată, postul este publicat la Inspectorat, poate participa iar la concurs. E o greșeală umană! Se întâmplă! A fost un singur candidat, nu au fost mai mulți candidați ca să putem să bănuim cine știe ce gândește fiecare. Concursul se va relua și poate participa din nou”, ne-a declarat aceasta.

Întrebată ce înseamnă “eroare procedurală”, directoarea grădiniței nu a dorit să ofere și alte detalii. De asemenea, aceasta nu a dorit să ne răspundă nici la alte întrebări pe care am dorit să i le adresăm.

 

ISJ Brăila va face o anchetă

Redactorii “Obiectiv” au cerut un punct de vedere vizavi de acest caz și Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila. Conducerea instituției a fost ceva mai darnică în explicații, declarând că a fost vorba de o încurcătură între probele și zilele în care erau programați candidații în funcție de studiile pe care le aveau, respectiv calificați și necalificați.

“Concursul s-a organizat pentru că o doamnă educatoare a ieșit la pensie anticipat, din motive medicale. Candidata a susținut o probă la care nu trebuia de fapt să participe, ea având studiile necesare postului. Dar chiar dacă ar fi luat 10 la această probă, concursul nu ar fi putut fi validat de noi, de ISJ, pentru că unitățile de învățământ, după ce organizează concurs, ne transmit nouă rezultatele și noi de acolo vedem exact dacă s-a respectat procedura. Deci există și filtrul nostru. Cei de la grădiniță au făcut o adresă în care ne-au explicat situația”, ne-a declarat prof. Cici Mihaela Bolovan, inspector școlar general adjunct.

La rândul său, Cătălin Canciu, inspector școlar general, ne-a declarat că va face cercetări în acest caz.

“Nu știu dacă putem vorbi de fraudă în acest moment dar o să îi solicităm doamnei directoare o notă de relație, o să-i facem o cercetare administrativă și dacă se dovedește că lucrurile nu sunt doar o simplă greșeală, vom lua și măsuri. Dacă în urma cercetărilor se va constata o posibilă fraudare, eu nu am nicio problemă să facem o plângere penală, ne-a declarat Cătălin Canciu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro