Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs cu final așteptat. Rîndunică, noul director de la Casa Județeană de Pensii Brăila

* PSD-istul Adrian Rîndunică, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, este noul director al Casei Județene de Pensii Brăila * deși în luna martie spunea că nu este interesat să participe la concurs pentru post, acesta s-a răzgândit ulterior, după cum ne-a declarat * Rîndunică are de gând să se autosuspende în funcție, dacă va putea să își continue activitatea ca secretar de stat * liberalul Ovidiu Nechita a fost cel care a anunțat încă de la vremea respectivă că Rîndunică ar urma să se înscrie și să câștige postul de director la Casa de Pensii, acuzându-i pe PSD-iști că regizează concursurile * CNPP a publicat rezultatul concursului, iar Rîndunică nu numai că a participat, dar a fost și declarat admis

 

 

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii, PSD-istul brăilean Adrian Rîndunică și-a asigurat un loc “călduț” în eventualitatea în care Guvernul Viorica Dăncilă va fi dărâmat în urma moțiunii de cenzură, iar poziția sa ar deveni nesigură. Este vorba despre postul de director la Casa Județeană de Pensii Brăila, unde Rîndunică a fost declarat “Admis” în urma unui concurs desfășurat pe 1 octombrie. Anunțul privind punctajul obținut de Rîndunică la proba interviu susținută la acest concurs a fost publicat pe 4 octombrie pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), brăileanul fiind declarat admis cu 98,8 puncte. De altfel, după cum ne-a precizat personal, la proba scrisă a obținut 97 de puncte. Interesant este că Rîndunică a precizat că intenționează să se autosuspende și să își continue activitatea ca secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, atât cât se va mai putea. Precizăm că secretarii de stat nu sunt schimbați automat dacă Executivul pică, acest lucru depinzând de decizia următorilor miniștri.

Nu trebuie omis nici faptul că despre participarea lui Rîndunică la concursul pentru postul de director la Casa Județeană de Pensii Brăila s-a vorbit încă din luna martie a acestui an, când consilierul județean PNL Ovidiu Nechita i-a acuzat pe PSD-iști că regizează examenele astfel încât să câștige cine trebuie. Atunci, Nechita a anunțat public că Rîndunică urmează să participe la concurs și să fie declarat câștigător. Contactat la vremea respectivă de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” PSD-istul a declarat că nu își dorește să participe la concurs și a acuzat că Nechita fabulează. Cu ocazia publicării pe site-ul CNPP a rezultatului, liberalul a ținut să ne contacteze din nou pentru a demonstra, cu documente, că afirmațiile sale au fost reale.

 

Cum a ajuns Rîndunică să participe la concurs și ce planuri are

 

Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” l-au contactat din nou pe Rîndunică pentru a vedea ce anume s-a schimbat de la conversația avută în luna martie și ce l-a făcut să participe totuși la concurs. Acesta a precizat că inițial nu s-a înscris, însă toți participanții care au făcut-o atunci, au fost respinși. Astfel că, la scoaterea din nou la concurs a postului de director executiv la Casa Județeană de Pensii Brăila, ascultând de sfaturile apropiaților care l-au îndemnat să facă asta, dar plecând și de la faptul că are cunoștințe în domeniu după experiența acumulată la Ministerul Muncii, Rîndunică susține că a decis să se înscrie.

Așa este. Am spus că nu vreau. Când a fost prima situație în care s-a lansat concursul pentru poziția de director am spus că nu mă înscriu și ca dovadă, nu am făcut-o. Dar am văzut că au picat toți candidații. Apoi a fost scos din nou postul la concurs și am considerat că este o oportunitate. În final, aveam dreptul să particip la concurs, ca orice candidat. Și am reușit să iau și proba scrisă și interviul. Acum urmează să iau o decizie. Dacă o să rămân în continuare secretar de stat, ceea ce este cel mai probabil, o să mă suspend din poziția de director, pe care am câștigat-o prin concurs. O să îmi continui activitatea acolo sau o să vin ca director la Casa Județeană de Pensii. Deocamdată nu am luat o decizie în sensul ăsta. Astăzi s-au afișat rezultatele la proba de interviu”, a declarat Rîndunică.

Întrebat dacă urmează să plece din Guvern în cazul în care va trece moțiunea de cenzură, PSD-istul a precizat că dacă nu va fi nevoit să o facă în condițiile în care moțiunea ar fi adoptată și actualul Executiv ar pica, el și-ar dori să rămână secretar de stat.

Postul de director se poate suspenda pentru o funcție publică în guvern. Se suspendă postul și mergi pe poziția publică. După ce nu mai ești în funcția publică, revii la postul respectiv. Eu am considerat că este o oportunitate din moment ce la primul concurs nu a promovat nimeni. Ținând cont că mă pricep la treaba asta și am făcut-o bine în ultima perioadă. Că de asta m-am ocupat... Pe de altă parte, vă spun sincer că nu știu dacă m-aș fi înscris nici acum, dar am primit și îndemnul foarte multor angajați de la Casa de Pensii. Evident că în situația în care trece moțiunea nu prea mai pot opta. Bine, noi secretarii de stat ne putem continua activitatea dacă nu suntem schimbați. Eu probabil că o să optez să îmi continui activitatea, pentru că am un mandat în sensul ăsta și mi-am făcut treaba. Dar am avut această oportunitate și am zis să susțin concursul. Până la urmă mi-am probat și ceea ce am învățat în ultima perioadă”, a mai precizat sursa citată.

Întrebat cine va conduce Casa Județeană de Pensii dacă totuși va decide să rămână secretar de stat, Rîndunică a punctat că atribuțiile de director executiv vor fi preluate de unul dintre directorii adjuncți, ca și în prezent. Asta până la venirea sa pe poziție.

Reamintim că poziția de director la Casa Județeană de Pensii Brăila a fost ocupată de Sorin Enache, care, întâmplător sau nu, a decis recent să se retragă pe postul de adjunct.
Categorie articol: 

Comentarii