Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs cu final aşteptat. Rîndunică, noul director de la Casa Judeţeană de Pensii Brăila

• PSD-istul Adrian Rîndunică, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, este noul director al Casei Judeţene de Pensii Brăila • deşi în luna martie spunea că nu este interesat să participe la concurs pentru post, acesta s-a răzgândit ulterior, după cum ne-a declarat • Rîndunică are de gând să se autosuspende în funcţie, dacă va putea să îşi continue activitatea ca secretar de stat • liberalul Ovidiu Nechita a fost cel care a anunţat încă de la vremea respectivă că Rîndunică ar urma să se înscrie şi să câştige postul de director la Casa de Pensii, acuzându-i pe PSD-işti că regizează concursurile • CNPP a publicat rezultatul concursului, iar Rîndunică nu numai că a participat, dar a fost şi declarat admis

 

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii, PSD-istul brăilean Adrian Rîndunică şi-a asigurat un loc “călduţ” în eventualitatea în care Guvernul Viorica Dăncilă va fi dărâmat în urma moţiunii de cenzură, iar poziţia sa ar deveni nesigură. Este vorba despre postul de director la Casa Judeţeană de Pensii Brăila, unde Rîndunică a fost declarat “Admis” în urma unui concurs desfăşurat pe 1 octombrie. Anunţul privind punctajul obţinut de Rîndunică la proba interviu susţinută la acest concurs a fost publicat pe 4 octombrie pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), brăileanul fiind declarat admis cu 98,8 puncte. De altfel, după cum ne-a precizat personal, la proba scrisă a obţinut 97 de puncte. Interesant este că Rîndunică a precizat că intenţionează să se autosuspende şi să îşi continue activitatea ca secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, atât cât se va mai putea. Precizăm că secretarii de stat nu sunt schimbaţi automat dacă Executivul pică, acest lucru depinzând de decizia următorilor miniştri.

Nu trebuie omis nici faptul că despre participarea lui Rîndunică la concursul  pentru postul de director la Casa Judeţeană de Pensii Brăila s-a vorbit încă din luna martie a acestui an, când consilierul judeţean PNL Ovidiu Nechita i-a acuzat pe PSD-işti că regizează examenele astfel încât să câştige cine trebuie. Atunci, Nechita a anunţat public că Rîndunică urmează să participe la concurs şi să fie declarat câştigător. Contactat la vremea respectivă de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” PSD-istul a declarat că nu îşi doreşte să participe la concurs şi a acuzat că Nechita fabulează. Cu ocazia publicării pe site-ul CNPP a rezultatului, liberalul a ţinut să ne contacteze din nou pentru a demonstra, cu documente, că afirmaţiile sale au fost reale.

 

Cum a ajuns Rîndunică să participe la concurs şi ce planuri are

 

Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” l-au contactat din nou pe Rîndunică pentru a vedea ce anume s-a schimbat de la conversaţia avută în luna martie şi ce l-a făcut să participe totuşi la concurs. Acesta a precizat că iniţial nu s-a înscris, însă toţi participanţii care au făcut-o atunci, au fost respinşi. Astfel că, la scoaterea din nou la concurs a postului de director executiv la Casa Judeţeană de Pensii Brăila, ascultând de sfaturile apropiaţilor care l-au îndemnat să facă asta, dar plecând şi de la faptul că are cunoştinţe în domeniu după experienţa acumulată la Ministerul Muncii, Rîndunică susţine că a decis să se înscrie.

“Aşa este. Am spus că nu vreau. Când a fost prima situaţie în care s-a lansat concursul pentru poziţia de director am spus că nu mă înscriu şi ca dovadă, nu am făcut-o. Dar am văzut că au picat toţi candidaţii. Apoi a fost scos din nou postul la concurs şi am considerat că este o oportunitate. În final, aveam dreptul să particip la concurs, ca orice candidat. Şi am reuşit să iau şi proba scrisă şi interviul. Acum urmează să iau o decizie. Dacă o să rămân în continuare secretar de stat, ceea ce este cel mai probabil, o să mă suspend din poziţia de director, pe care am câştigat-o prin concurs. O să îmi continui activitatea acolo sau o să vin ca director la Casa Judeţeană de Pensii. Deocamdată nu am luat o decizie în sensul ăsta. Astăzi s-au afişat rezultatele la proba de interviu”, a declarat Rîndunică.

Întrebat dacă urmează să plece din Guvern în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, PSD-istul a precizat că dacă nu va fi nevoit să o facă în condiţiile în care moţiunea ar fi adoptată şi actualul Executiv ar pica, el şi-ar dori să rămână secretar de stat.

“Postul de director se poate suspenda pentru o funcţie publică în guvern. Se suspendă postul şi mergi pe poziţia publică. După ce nu mai eşti în funcţia publică, revii la postul respectiv. Eu am considerat că este o oportunitate din moment ce la primul concurs nu a promovat nimeni. Ţinând cont că mă pricep la treaba asta şi am făcut-o bine în ultima perioadă. Că de asta m-am ocupat... Pe de altă parte, vă spun sincer că nu ştiu dacă m-aş fi înscris nici acum, dar am primit şi îndemnul foarte multor angajaţi de la Casa de Pensii. Evident că în situaţia în care trece moţiunea nu prea mai pot opta. Bine, noi secretarii de stat ne putem continua activitatea dacă nu suntem schimbaţi. Eu probabil că o să optez să îmi continui activitatea, pentru că am un mandat în sensul ăsta şi mi-am făcut treaba. Dar am avut această oportunitate şi am zis să susţin concursul. Până la urmă mi-am probat şi ceea ce am învăţat în ultima perioadă”, a mai precizat sursa citată.

Întrebat cine va conduce Casa Judeţeană de Pensii dacă totuşi va decide să rămână secretar de stat, Rîndunică a punctat că atribuţiile de director executiv vor fi preluate de unul dintre directorii adjuncţi, ca şi în prezent. Asta până la venirea sa pe poziţie.

Reamintim că poziţia de director la Casa Judeţeană de Pensii Brăila a fost ocupată de Sorin Enache, care, întâmplător sau nu, a decis recent să se retragă pe postul de adjunct.
Categorie articol: 

Comentarii