Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs antidrog la Palatul Copiilor

Astazi, la Palatul Copiilor, va avea loc festivitatea de premiere a elevilor de la cercul de ziaristica participanti la concursul literar "Cu condeiul in lupta antidrog". Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, reprezentat de psiholog Elena Nechifor, va acorda premii si diplome elevilor care au obtinut locurile I, II si III si o mentiune, precum si certificate de participare tuturor celor care au luat parte la concursul literar. Beneficiarii proiectului, ce s-a derulat in perioada aprilie - mai 2007, au fost aproximativ 40 de copii cu virsta intre 15 - 17 ani inscrisi la cercul de ziaristica si cadrele didactice indrumatoare, precum si copii de la alte cercuri din cadrul Palatului Copiilor si Elevilor.
Obiectivul general al proiectului a constat in prevenirea consumului de droguri prin transmiterea unor opinii si mesaje antidrog cu ajutorul creatiilor literare. Obiectivele specifice au fost informarea si educarea copiilor din cadrul centrului de ziaristica cu privire la efectele nocive ale consumului de droguri, transmiterea de catre acestia a unor mesaje antidrog prin lucrarile realizate, constientizarea elevilor de la Palatul Copiilor si responsabilizarea lor in vederea adoptarii unui stil de viata sanatos, prin intermediul publicatiei editate de cercul de ziaristica.
"Fenomenul dependentei de droguri este unul dintre subiectele cele mai complicate cu care se confrunta umanitatea. Desi tinerii nu mai citesc carti aproape deloc, detin foarte multe informatii despre droguri, acesta fiind un domeniu in care elevii de azi pot tine lectii pentru profesorii si parintii lor. Astfel este necesar ca adolescentii si tinerii sa adopte o atitudine corecta in fata drogurilor, sa transforme informatiile pe care le detin intr-un adevarat arsenal de lupta impotriva acestui fenomen. Este de dorit ca acest lucru sa se intimple cu atit mai mult cu cit atunci cind mesajul se transmite de la egal la egal este mult mai bine perceput si asimilat", a precizat coordonatorul Centrului Antidrog, Elena Nechifor.
Categorie articol: 

Comentarii