Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concubina ucigaşă, la judecată

procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în faţa instanţei a inculpatei Viorica Holban din Şuţeşti pentru infracţiunea de omor • în iulie, femeia de 53 de ani şi-a ucis concubinul, mai tânăr cu 11 ani decât ea, cu o singură lovitură de cuţit • dosarul apare înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila la data de 30 august, însă în cauză au fost invocate unele excepţii

 

Femeia din Suţeşti care i-a adus sfârşitul concubinului său, după ce l-a atacat cu un cuţit pe fondul unor discuţii în contradictoriu, a ajuns în faţa instanţei. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatei Viorica Holban, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila la data de 30 august. Nu s-a stabilit vreun termen de judecată, asta pentru că în cauză au fost invocate unele excepţii, iar instanţa trebuie să ia o decizie în acest sens. Oricum, inculpata Holban a fost trimisă în spatele gratiilor după comiterea faptei.

Atacul violent care a dus la moarte a avut loc în luna iulie, chiar la domiciliul femeii din Şuţeşti. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 10 iulie 2019, în jurul orei 12.00, Viorica Holban, în vârstă de 53 de ani, l-a înjunghiat cu cuţitul pe M.V. de 42 de ani. Femeia trăia de ceva vreme în concubinaj cu bărbatul. Din primele verificări, a rezultat că în urma unui conflict spontan izbucnit la domiciliu pe fondul consumului de băuturi alcoolice, femeia l-a lovit cu un cuţit pe bărbatul alături de care trăia. După atac, acesta a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Concubina a ajuns la Poliţie pentru audieri.

Poliţiştii au dat startul anchetei, sub coordonarea procurorului, în primă fază fiind întocmit dosar penal faţă de suspectă pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor în condiţii de violenţă în familie. Numai că, în urma loviturii de cuţit primite de la concubina sa, bărbatul de 42 de ani a decedat la scurt timp. S-a schimbat încadrarea juridică a faptei din tentativă de omor, în infracţiunea de omor. Femeia a fost reţinută pe bază de ordonanţă şi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Astfel, în ziua de 11 iulie 2019, la propunerea procurorilor brăileni, Tribunalul Brăila a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele Vioricăi Holban, pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie.

Măsura preventivă a fost ulterior prelungită. Chiar la şedinţa de ieri, 2 septembrie, judecătorii Tribunalului Brăila au menţinut măsura arestării preventive a inculpatei Holban Viorica. Aceasta poate formula contestaţie în cauză, instanţa superioară urmând apoi să decidă dacă femeia rămâne sau nu în spatele gratiilor.
Categorie articol: 

Comentarii