Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concerte caritabile pentru Amalia

Sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 20.00, Alex Muşat şi Silviu Paraschiv, doi dintre membrii formaţiei Addiction, vor susţine un concert caritabil pentru Camen Amalia Donose, fetiţa bolnavă de leucemie pentru care cotidianul "Obiectiv Vocea-Brăilei" duce o campanie umanitară.
Evenimentul va avea loc în pub-ul "Toate Pânzele Sus". Alături de Silviu şi Alex, pe scena din TPS vor urca şi muzicienii Laurenţiu Constantin (clape), profesor la Liceul de Artă "Hariclea Darclee", ing. Crin Grigore (chitară), profesor la Şcoala de Artă "Vespasian Lungu" şi Cătălin Curcă (muzicuţă), un binecunoscut bluesman şi organizator de evenimente muzicale de calitate.

25amalia1"Ne-am hotărât să concertăm pentru Amalia deoarece am fost profund impresionaţi de suferinţa acestei fetiţe. În faţa unei asemenea boli e greu să poţi spune ceva. Deşi nu înţelegem foarte bine cum se poate ajunge într-o asemenea situaţie absurdă şi revoltătoare, cum de Ministerul Sănătăţii nu-i poate asigura tratamentul, am decis să aducem şi noi o contribuţie, pentru a reda speranţa Amaliei, atât cât ne stă nouă în putinţă. Să iei atitudine, să ajuţi un om aflat la ananghie, este o reacţie ce ţine de o minimă normalitate", ne-au declarat Alex şi Silviu, elevi în anul I la Liceul de Artă "Hariclea Darclee". Intrarea se va face pe baza unei donaţii de minim 10 lei. Numele, datele de identificare şi suma donată de participanţii la eveniment vor fi consemnate în nişte tabele. Cei care vor dori să ofere o sumă mai mare vor fi anunţaţi pe scenă de către Alex şi Silviu.

"Eu am aflat de curând de cazul Amaliei şi am fost foarte impresionat de câtă lume i-a sărit în ajutor. Poţi respira oarecum uşurat, văzând că încă mai sunt oameni cu inimă mare în acest oraş. Suntem bucuroşi şi foarte emoţionaţi că, în felul nostru, putem să o ajutăm şi noi pe Amalia. În afara acestui eveniment caritabil, noi mai avem în «Toate Pânzele Sus» şi o cutiuţă aşezată pe tejgheaua barului, pentru cei care doresc să o ajute financiar pe fetiţă. În plus, intenţionăm să mai strângem, cât se va putea, şi nişte fonduri de pe la cunoştinţe, prieteni sau de la orice om dispus să o ajute pe Amalia", ne-a precizat Adrian Duncă, patronul pub-ului "Toate Pânzele Sus".

25amalia2Hip-Hop pentru Amalia

De asemenea, pe 1 iunie, cu începere de la ora 20.00, şi pub-ul "Deep Red" va găzdui un concert caritabil, de data aceasta de hip-hop. La eveniment vor cânta Exces Verbal, Blondu, Savu, Dextro, Corupt, Krazy-E, FLC, Scotty şi District. Intrarea în "Deep Red" se va face pe baza unei donaţii de minim 5 lei. "Citind «Obiectivul» în fiecare zi, am văzut reportajul despre Amalia. Timp de o săptămână, am văzut că sunt oameni care încă întind acea mână de speranţă unui copil ce duce în spate o pedeapsă mult prea mare pentru vârsta ei, de fapt pentru orice vârstă, darămite pentru un copil. Am hotărât să organizăm şi noi un mic concert pentru o speranţă mare", ne-au declarat cei din formaţia hip-hop Exces.

Până la această oră, prin intermediul campaniei "Împreună să îi redăm speranţa!", părinţii Amaliei au intrat în posesia a 2.480 de lei şi 60 de euro, care i-au putut facilita continuarea tratamentului la Institutul Fundeni Bucureşti. Ieri, la sediul redacţiei s-a primit suma de 50 de lei, din partea unei pensionare care a dorit să rămână anonimă. De la începerea campaniei umanitare, la sediul redacţiei s-au strâns 2.550 lei şi 60 de euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii