Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concert umanitar de zile mari!

un concert umanitar destinat întrajutorării a 15 persoane cu grave probleme de sănătate, din Brăila * evenimentul a acoperit o plajă largă de stiluri muzicale, de la muzică populară şi până la rock * din păcate, focul de artificii promis n-a mai avut loc deoarece organizatorii n-au primit autorizaţie de la Primărie

Sâmbătă, 17 septembrie, cu începere de la ora 17.00, parcarea supermarketului "Kaufland" a fost gazda unui concert umanitar destinat întrajutorării a 15 persoane, printre care mulţi copii, cu grave probleme de sănătate din Brăila.
Organizat de Fundaţia "Fiii Brăilei", preşedinte fondator Sergiu Diacomatu, evenimentul a acoperit o plajă largă de stiluri muzicale, de la muzică populară şi până la rock. Pe scenă au concertat următorii artişti şi formaţii: Maria Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu, Viorica, Ioniţă şi Taraful din Clejani, Alex Velea şi Bitză, Addiction şi, la final, legendara trupă Cargo.
19addic2
Sergiu Diacomatu s-a supărat din cauza faptului că Simionescu nu l-a lăsat să-şi aprindă artificiile

Pe parcursul celor aproximativ şapte ore de muzică, parcarea supermarketului "Kaufland" s-a dovedit a fi practic neîncăpătoare, pentru marea de oameni prezentă la eveniment, gradul de participativitate, conform calculelor, depăşind cifra de 10.000 de persoane, potrivit jandarmilor. Organizatorii spun că au împărţit 18.000 de pliante în care erau specificate conturile pentru donaţii pe numele persoanelor aflate în suferinţă. Prima parte a concertului a fost rezervată segmentului muzical popular, pop-ului şi hip-hop-ului, pe scenă urcând Maria Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu, Viorica, Ioniţă şi Taraful din Clejani, Alex Velea şi Bitză, iar în partea a doua vedeta serii a fost rock-ul. Proaspăt întorşi de la ediţia din acest an a Festivalului Mamaia, unde au câştigat Trofeul "Teo Peter", Silviu Paraschiv (chitară), Alex Muşat (tobe), Andrei Văsii (voce), Bogdan Iftode (bass) şi Răzvan Popa (clape), într-un cuvânt Addiction, au oferit publicului prezent o mostră substanţială de vigoare tehnică şi dexteritate ritmică, demonstrând încă o dată că premiile pe care le-au acumulat până în acest punct al evoluţiei lor muzicale depun o mărturie reală pentru potenţialul trupei.
În ceea ce priveşte legendara formaţie Cargo (Adi Bărar - chitară; Adi "Baciu" Igrişan - voce/chitară; Tavi Pilan - tobe; Cristi Pup - clape), cuvintele sunt de prisos, prestaţia trupei putând fi descrisă prin trei mari adjective - Excepţional, Grandios, Perfect! - şi prin delirul pe care melodii precum "Aproape de voi", "Ziua Vrăjitoarelor" sau "Hora pe motoare" l-au stârnit în rândul publicului, dezlănţuind o admirabilă tornadă de plete. Din păcate, deşi mulţimea aştepta cu maxim interes jocul de artificii promis de organizatori, acesta n-a mai avut loc deoarece Primăria nu a dat autorizaţiile legale. Cu toate acestea, Fundaţia "Fiii Brăilei" a împărţit miilor de oameni artificii, care-au fost aprinse în timp ce Sergiu Diacomatu a urcat pe scenă, după recitalul Addiction.
19addic3
Trupa Addiction

Diacomatu le-a explicat oamenilor cine s-a aflat, din punctul său de vedere, în spatele interdicţiei absurde: primarul Aurel Simionescu şi preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, mulţimea reacţionănd cu huiduieli consistente. Una peste alta, evenimentul a fost unul foarte reuşit atât sub aspectul organizării (sunet, lumini, prezentator - actriţa Alexandra Velniciuc) cât şi datorită faptului că deşi au fost atâtea mii de oameni, n-a fost raportat niciun incident neplăcut. Unul dintre cazurile cărora le-a fost dedicată acţiunea umanitară l-a reprezentat şi cel al lui Cristian Georgian Dobrilă, singurul motopoliţist din Brăila, care a fost accidentat în luna iulie în timp ce se afla în misiune la Constanţa. Acesta are nevoie de bani pentru continuarea tratamentului început într-o clinică din Israel, unde este internat şi unde a fost operat.
Categorie articol: 

Comentarii