Mergi la conţinutul principal

Concert-conferinţă şi expoziţie la Palatul LYRA

• în Sala de Concerte a Palatului “Lyra” se va prezenta “Oedipe pe înţelesul tuturor” şi Sonata a III-a pentru pian şi vioară Op. 25 - în caracter popular românesc de George Enescu

 

Filarmonica “Lyra-George Cavadia” Brăila prezintă sâmbătă, 18 noiembrie 2017, începând cu ora 18:00, în Sala de Concerte a Palatului “Lyra” spectacolul “Oedipe pe înţelesul tuturor” şi Sonata a III-a pentru pian şi vioară Op. 25 - în caracter popular românesc de George Enescu.
Proiect itinerant conceput de baritonul Ştefan Ignat în colaborare cu Muzeul Naţional “George Enescu” Bucureşti, manifestarea va cuprinde concert-conferinţă şi expoziţie. Interpretează baritonul Ştefan Ignat, soprana Marta Cristina Sandu, Corina Murgu la vioară şi la pian, Ioana Maria Lupaşcu.

Ştefan Ignat este absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, promoţia 1995. în perioada 1995-1998 a studiat la Universitatea Mozarteum din Salzburg, beneficiind de o bursă de studii din partea Guvernului austriac, iar până în anul 1999 a fost solist al Teatrului de Stat din Salzburg (Austria). Din anul 1999 este prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti, iar din anul 2010 este doctor în muzică.

Printre distincţiile obţinute se numără Premiul al III-lea  la Concursul voci verdiane – Italia, 1997 şi premiul “Arte” pentru interpretarea rolului Oedipe din opera lui George Enescu în 2003. În anul 2006 a primit premiul revistei “Actualitatea muzicală” pentru realizarea celor patru producţii cu opera Oedipe de George Enescu.

În anul 2011, Ştefan Ignat a fost desemnat cel mai bun solist de operă, iar în anul 2015 a colaborat cu Metropolitan Opera din New York la noua producţie de Otello (rolul lui Jago). A fost invitat la 6 ediţii consecutive să susţină rolul Oedipe în opera cu acelaşi nume de George Enescu. A interpretat rolul lui Oedipe în premierele operei de la Bucureşti (2003-2009-2011), Cagliari-Italia, Illinois-USA şi Iaşi. Conceptul de Concert-conferinţă a fost prezentat până în prezent la New York, Gyula – Ungaria, Praga – Cehia, Bucureşti (Muzeul Naţional “George Enescu”, Casa Artelor, Opera Naţională, Palatul Cotroceni), Sinaia, Tescani, Craiova, Timişoara, Braşov, Sibiu, Dorohoi, Oraviţa, Beiuş, Constanţa, Cluj, Oradea, Reghin.

Repertoriul său este variat, din cele mai importante opere amintim: Oedipe din Oedipe de G. Enescu, Wotan – Aurul Rinului de R. Wagner, Scarpia – Tosca de G. Puccini, Contele de Luna – Trubadurul, Jago – Otello, Nabucco – Nabucco, Germont – Traviata, Amonasro – Aida de G. Verdi.

La ediţia din anul 2013 a Festivalului Internaţional “George Enescu” a interpretat rolul Jago din opera Otello de G. Verdi, în noua producţie a Operei Naţionale Bucureşti, în regia Verei Nemirova şi sub bagheta lui Keri Lynn Wilson. Ca şi la ediţiile anterioare, a interpretat rolul titular din opera Oedipe de G. Enescu.

Soprana Marta Cristina Sandu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde a obţinut diploma de licenţă şi de masterat. Şi-a aprofundat studiile la Londra, în cadrul Guildhall School of Music and Drama, cu soprana Nelly Miricioiu, până în anul 2011. A fost îndrumată în carieră de către soprana Luciana Serra, profesor de tehnică vocală la Accademia Teatro alla Scala din Milano, fiind invitat să susţină o serie de concerte în Italia. De asemenea, a fost invitată de soprana Marina Krilovici la Kefalonia Music Festival (Grecia) unde a urmat un masterclass şi a susţinut un concert în cadrul festivalului. Finalistă şi laureată a concursurilor “Marcello Giordani” (Taormina) şi “Hariclea Darclée” (Brăila), Marta Sandu susţine frecvent concerte în ţară şi în străinătate.

Corina Murgu este concert maestru la Opera Naţională Română din Timişoara. A studiat la Academia de muzică din acelaşi oraş şi deţine un masterat în vioară obţinut sub îndrumarea prof. Jacques Saint-Yves în 1996. Din anul 1997 este angajată la Opera Naţională Română din Timişoara cu care a susţinut numeroase concerte şi recitaluri în ţară şi străinătate, interpretând creaţii concertante de J. Brahms, W. A. Mozart, P. I. Ceaikovski, L. van Beethoven, A. Vivaldi, B. Bartok.

După absolvirea conservatorului Ciprian Porumbescu Bucureşti, Ioana Maria Lupaşcu este admisă la Masterul “Virtuosity Level” la Conservatoire du Lausanne, Elveţia la clasa Prof. JF Antonioli, dar după câteva luni se mută în Italia, unde devine studenta marelui pianist Lazar BERMAN, la Accademia Europea di Musica. După încheierea masterului de trei ani de zile în Perfectionare Solistica, a continuat să lucreze cu Maestrul Berman până la tragica sa dispariţie în 2005. Cei cinci ani de studiu cu marele pianist au ajutat-o să-şi îmbogăţească mijloacele de expresie muzicală şi să aprofundeze viziunea asupra interpretării solistice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro