Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comunităţile etnice din Brăila, 2.329 lei şi 150 euro pentru Cristi

• banii au fost donaţi de artiştii şi spectatorii care au participat la evenimentul “Brăila multietnică. O mie de poveşti, o singură inimă”, un spectacol caritabil desfăşurat duminică seara la Palatul LYRA pentru susţinerea lui Cristian Filip • banii au fost oferiţi bunicii lui Cristi, pentru a fi depuşi în contul adolescentului care se află internat la o clinică privată din Germania

 

Duminică seara, de la ora 17.30, în ciuda ploii care a pus stăpânire pe oraş, la sala Palatului LYRA  au fost prezenţi mulţi brăileni cu suflet mare, care au dorit să participe la spectacolul caritabil pentru Cristian Filip. După cum v-am informat, la iniţiativa lui Constantin Haraga, coordonatorul Ansamblului de dansuri PANDORA  şi membru fondator al Asociaţiei Culturale Filo-Elenă “Eleftheria”, comunităţile etnice din Brăila şi-au dat mâna şi şi-au unit forţele pentru un scop nobil, concretizat într-un spectacol de caritate. Este vorba de susţinerea financiară pentru Cristi, adolescentul care în prezent este internat la o clinică privată din Dusseldorf, Germania, specializată în terapii imunologice şi genetice pentru tratarea cancerului, unde se folosesc metode inovative de tratament care depăşesc posibilităţile familiei.

La spectacolul caritabil “Brăila multietnică. O mie de poveşti, o singură inimă”, de ziua lor, minorităţile etnice din Brăila şi-au unit forţele şi inimile pentru a-l asigura pe Cristian Filip că nu este singur în această poveste care trebuie să aibă un final fericit şi, rând pe rând, au urcat pe scena Palatului LYRA. Spectacolul a început cu un recital al tinerei Georgiana Ciutacu, reprezentantă a etniei turce, a continuat cu mesajul transmis de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, prin Nadia Ustinescu, preşedinte al comunităţii din Brăila şi corul MACABI, cu dansurile Comunităţii Ruşilor-Lipoveni şi ale celor din Partida Romilor Pro Europa. Pe scenă au mai evoluat copiii şi tinerii de la Comunitatea Elenă Brăila şi  Asociaţia Culturală Filo-Elenă “Eleftheria”, care au încântat publicul spectator prin frumuseţea dansurilor oferite. Spectacolul a fost încheiat de Ansamblul “Grâuşor” din comuna Unirea şi de colindele cântate de preotul şi dascălul din această localitate.

Pe toată durata spectacolului, pe scenă s-a aflat o urnă în care participanţii la acest spectacol de caritate au donat sume apreciabile. La eveniment a fost prezentă şi bunica lui Cristi, care a mulţumit tuturor cu ochii în lacrimi, pentru gestul făcut.

Seara târziu, când spectatorii au părăsit sala LYRA, organizatorul acestei manifestări, Constantin Haraga şi soţia sa, Laura, au deschis urna şi au numărat 2.329 lei şi 150 euro, bani care au fost oferiţi bunicii lui Cristi pentru a fi depuşi în contul lui, din partea celor care au fost alături de el duminică seara, la spectacolul caritabil “Brăila multietnică. O mie de poveşti, o singură inimă”.
Categorie articol: 

Comentarii