Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

COMUNICAT DE PRESĂ. Sprijin financiar pentru românii de afară care vor să-şi deschidă un business acasă

• este vorba despre accesul în proiectul Diaspora ReSTART în cadrul căruia se poate obţine o finanţare nerambursabilă de 40.000 euro prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

 

 

Fundaţia CAESAR, ca partener în cadrul proiectului Diaspora ReSTART implementat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) alături de ADR Nord-Est, Global Commercium Development SRL, şi Metodo Estudios Consultores SL din Spania, a anunţat că sprijină românii din diaspora pentru a obţine cei 40.000 euro pentru viitoare lor afacere în România.

Diaspora ReSTART îşi doreşte să susţină şi să valorifice cunoştinţele românilor cu experienţă de studii sau muncă în străinătate în beneficiul acestora şi aplicarea lor în proiecte antreprenoriale proprii. Proiectul se adresează românilor ce locuiesc în străinătate de cel puţin 12 luni şi sunt hotărâţi să îşi deschidă propria afacere într-un domeniu în care au studii de specialitate sau experienţă profesională relevantă. Aplicanţii trebuie totodată să facă dovada domiciliului lor în România (în afara zonei Bucureşti – Ilfov) şi să-şi dorească să demareze un start-up în mediul urban din România (cu excepţia Bucureşti – Ilfov) într-un domeniu non-agricol.

După înscrierea în grupul ţintă prin demonstrarea eligibilităţii, aplicanţii vor urma un curs gratuit de antreprenoriat online. Prin intermediul cursului vor dobândi informaţiile necesare pentru a întocmi planul de afaceri cu care vor participa la competiţia în urma căreia 60 de business-uri vor primi finanţarea de 40.000 euro.

“Echipa CAESAR alături de liderul de proiect Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi de ceilalţi parteneri implicaţi au prezentat proiectul Diaspora ReSTART românilor stabiliţi în Paris şi Londra. În lunile ce vor urma vor continua sesiunile de prezentări şi în alte capitale şi metropole europene. Un studiu prospectiv realizat în 2016 de Fundaţia CAESAR, la nivel mondial în 34 de locaţii, cu un eşantion de 10.000 de persoane, arată că aproximativ 80% dintre respondenţi sunt interesaţi de deschiderea unui proiect antreprenorial în România, iar peste 40% consideră finanţarea nerambursabilă de 40,000 de euro un motiv «foarte convingător» să înceapă afacerea în ţară. Acelaşi studiu arată că o treime din cei chestionaţi ar opta pentru un proiect antreprenorial în zona de informaţii şi comunicaţii”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Fundaţia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români) este o comunitate de experţi, un laborator de idei şi o platformă de acţiune civică pentru dezvoltarea economică şi consolidarea democratică a României. Institut de cercetare românesc cu prezenţă globală, organizaţia reuneşte experţi din întreaga lume selectaţi pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academică şi profesională. Uniţi în jurul unor valori comune – integritate, responsabilitate şi profesionalism – experţii CAESAR oferă idei şi soluţii concrete în domeniile de importanţă strategică pentru viitorul României. Pe baza acestor cunoştinţe şi experienţe globale, organizaţia promovează prin platforma proprie de acţiune civică politici de dezvoltare la nivel local, regional şi naţional.

De precizat că CNIPMMR implementează în perioada septembrie 2017 - septembrie 2020 proiectul Diaspora ReSTART, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, în parteneriat cu ADR Nord-Est, Global Commercium Development SRL, Fundaţia CAESAR şi Metodo Estudios Consultores SL din Spania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii