Mergi la conţinutul principal

Comunicat de presă

Clubul Român de Presă consideră că prin acest mod de acţiune Guvernul României şi Ministerul Justiţiei au transmis un mesaj negativ, ignorând jurnaliştii, oamenii de presă, asociaţiile profesionale din industria mass-media, în procesul de elaborare a unor reglementări care afectează direct această activitate.

Clubul Român de Presă cere preşedintelui Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor, membrilor Legislativului şi liderilor politici să manifeste reticenţă maximă faţă de iniţiativele de limitare a libertăţii de exprimare şi să reflecteze cu seriozitate asupra consecinţelor promovării modificării Codului Civil, în sensul propus de Guvernul României şi Ministerul Justiţiei. Clubul Român de Presă va organiza o dezbatere privind reglementarea şi auto-reglementarea în mass-media, la care va invita organizaţiile profesionale şi liderii politici.

Clubul Român de Presă consideră că protecţia demnităţii persoanei trebuie să fie un imperativ al practicii jurnalistice şi că aceasta trebuie să se facă prin respectarea fără abateri a codurilor de autoreglementare.

Clubul Român de Presă cere jurnaliştilor, oamenilor de presă, să se conformeze rigorilor autoreglementării, exercitarea meseriei de jurnalist cu profesionalism şi corectitudine fiind cel mai bun răspuns la actualele încercări de limitare a libertăţii de exprimare.

Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă.

Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda