Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Complot impotriva sefului Politiei

Transmiterea unor informatii cu caracter secret intocmite, in anul 2003, de actualul inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, comisar Catalin Chivu, nu este singurul mod prin care cms. sef (r) Antonel Colceag ar fi incercat sa-l discrediteze pe acesta. Cel putin asa rezulta din rechizitoriul intocmit de procurorul Marian Sandu, seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galati, prin care fostul adjunct al sefului IPJ Braila, cms. sef (r) Antonel Colceag a fost trimis in judecata pentru incalcarea Legii Sigurantei Nationale. Este vorba despre biletul cistigator "Loto 6/49" jucat, in luna decembrie a anului trecut, de cms. Catalin Chivu, impreuna cu alte 5 persoane, printre care si Titi Sgircitu, cunoscut in lumea interlopa si care la acel moment era cercetat penal pentru mai multe infractiuni.
Reprezentantii acuzarii au ajuns la concluzia ca, asa cum rezulta din declaratiile martorilor, "Antonel Colceag incepuse inca din luna decembrie 2005 - inceputul lunii ianuarie 2006, o campanie de discreditare a actualului sef al IPJ Braila, punind la dispozitia redactiei ziarului “Obiectiv - Vocea Brailei” si copia unui bilet “Loto 6/49” in legatura cu care existau suspiciuni potrivit carora cms. Catalin Chivu ar fi cumparat acest bilet impreuna cu un personaj din lumea interlopa din Braila. (...)".

Inscenare - verdictul ofiterilor inspectori

La aceeasi concluzie cu procurorii DIICOT - ca totul a fost o inscenare - a ajuns si Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor. Mai precis, in urma petitiei adresate conducerii MAI de catre Cristea Constantin, zis "Aprozar", in prezent arestat, si a unor articole de presa aparute in mai multe ziare, ofiteri din cadrul Directiei de Inspectie Interna si din Corpul de Control al MAI au efectuat verificari, in perioada 30.01.2006 - 11.02.2006, la IPJ Braila, in legatura cu abuzurile si ilegalitatile comise de catre cadre ale institutiei. Cistigarea unui autoturism "Dacia Logan" la "Loto 6/49", in luna decembrie 2005 de catre inspectorul sef al IPJ Braila, comisar Catalin Chivu si seful Serviciului Investigatii Criminale, comisar Sorin Leitoiu, a fost doar unul din aspectele avute spre verificare de ofiterii inspectori, ne-au informat surse autorizate.
"Din verificarile efectuate a rezultat ca cei doi ofiteri practicau respectivul joc de mai bine de un an, impreuna cu Vasile Nicolae, proprietarul unui aprozar, dar nu de fiecare data in aceeasi formula. Pe Vasile Nicolae il pasioneaza acest joc si la fiecare bilet coopteaza cit mai multe persoane pentru a avea sanse de cistig mai mari. Astfel, acesta a jucat de mai multe ori atit cu politisti cit si cu alte persoane din diferite categorii sociale. La biletul pe baza caruia s-a cistigat “Dacia Logan” au participat cms. Chivu Catalin, cms. Leitoiu Sorin, Vasile Nicolae, Vlad Costica - administrator la o societate comerciala din Braila si Sgircitu Titi, aflat in acea perioada in cercetari la politie pentru activitati de imprumut cu camata si deposedari de imobile in complicitate cu notari. La data completarii buletinului de joc, ofiterii de politie nu au stiut de participarea lui Sgircitu Titi, cooptat ultimul de catre Vasile Nicolae. Vasile Nicolae a ridicat si valorificat autoturismul “Dacia Logan”, iar banii obtinuti i-a impartit in cota egala fiecarui participant. Intre jucatori nu a existat nici o intelegere prealabila si nici nu s-a urmarit favorizarea politistilor ci, dimpotriva, discretarea acestora de Titi Sgircitu, care avea interes sa scape de raspunderea penala", a fost concluzia echipei de control a MAI.

"Sint usor dezamagit si de faptul ca a trecut o perioada foarte mare de timp pina s-au finalizat cercetarile"

Contactat de reporterii nostri, inspectorul sef al IPJ Braila, cms. Catalin Chivu, ne-a confirmat ca juca de mai multa vreme la "Loto 6/49" cu proprietarul aprozarului situat in apropierea sediului IPJ Braila, loc in care jucau mai multi angajati ai institutiei. "Acolo jucau mai multi politisti, chiar Colceag m-a dus acolo", declara Chivu. "Nu stiam cine urma sa mai joace. Am ales numerele, am platit banii, am semnat pe spate si asta a fost tot. Dar sint multumit ca adevarul a iesit la iveala. In privinta rechizitoriului prin care cms. sef Antonel Colceag a fost trimis in judecata, m-a mirat faptul ca nu a fost cercetat si pentru santaj. Eu intentionez sa formulez plingere impotriva lui pentru aceasta fapta, pentru ca el a pus la cale toata aceasta poveste. Sint usor dezamagit si de faptul ca a trecut o perioada foarte mare de timp pina s-au finalizat cercetarile", ne-a mai declarat cms Catalin Chivu, inspector sef al IPJ Braila.
Demn de precizat este si faptul ca seful Politiei brailene a dat aceeasi declaratie presei si la momentul izbucnirii scandalului pe aceasta tema. La vremea respectiva Catalin Chivu declara: "Precizez ca nu cunosc conjunctura in care semnatura lui Sgircitu Titi a fost asociata cu a mea si, repet, nu am fost informat in legatura cu participarea lui la depunerea biletului. Dupa doua-trei zile de la aflarea vestii ca biletul a fost cistigator mi s-a comunicat ca la cumpararea acestuia a mai participat si o alta persoana. Repet, acest aspect nu mi s-a adus la cunostinta initial, aflind, ulterior, ca este vorba de participarea lui Sgircitu Titi. Regret ca numele meu a fost alaturat celui despre care se face vorbire in textul de presa si, dupa cum se poate observa, nu am avut intentia sa am vreo legatura cu aceasta persoana". La fel de important de mentionat este si faptul ca la momentul izbucnirii scandalului, cms. Sorin Leitoiu, cel care a jucat la "Loto 6/49" impreuna cu Chivu, ocupa functia de sef al Serviciului Investigatii Criminale. La ora actuala, comisarul este ofiter in cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, fiind eliberat din functie, la cerere, in luna martie a acestui an.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii