Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Complexul de Porci nu-şi găseşte cumpărător nici pentru 1,35 milioane euro

"Complexul de Porci Brăila" SA, firmă aflată în faliment, aparţinând familiei omului de afaceri Gheroghe Caruz, nu şi-a găsit încă un cumpărător, deşi lichidatorul încearcă din 3 în 3 luni să vândă la licitaţie, ca întreg, acest obiectiv. De exemplu, anul acesta, prima licitaţie a vut loc în ianuarie, iar acum, "ZRP Insolvency" SPRL - în calitate de lichidator judiciar, a anunţat o nouă tentativă programată pentru începutul lunii aprilie. Preţul de vânzare este de aproape 1,35 milioane euro, fără TVA, adică mai puţin de jumătate comparativ cu valoarea solicitată, de exemplu, în 2014 - circa 4,7 milioane euro, fără TVA. Se pare însă că preţul cerut a ajuns la limita de jos pentru că a rămas neschimbat în ultimele 12 luni, după ce în ianuarie 2015 s-a pornit procedura de la 2 milioane de euro, fără TVA.
Revenind, vineri, 1 aprilie, "ZRP Insolvency" SPRL organizează o licitaţie publică cu strigare pentru valorificarea grupului de imobile ce compun fosta fermă zootehnică situată pe şoseaua Baldovineşti, în localitatea Vădeni, adică terenuri de 769.982 mp şi clădirile aferente (printre altele sediu birouri, laboratoare, ateliere, cantină, grajduri), aflate în patrimoniul falimentarei "Complexul de Porci Brăila" SA. Aşa cum am spus, preţul de pornire de 1.349.319,6 euro, plus TVA.
Persoanele interesate să participe la licitaţie trebuie, mai întâi, să achiziţioneze caietul de sarcini de la sediul lichidatorului judiciar "ZRP Insolvency" SPRL din Bucureşti, unde va avea loc, de altfel, şi licitaţia.

 
Categorie articol: 

Comentarii