Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Complexul comercial "Promenada", vândut unui fond de investiţii european

"Tranzacţia face parte dintr-un plan mai amplu de achiziţii pentru următoarele trei luni, prin care «New Europe Property Investments» plc. (NEPI) va prelua trei parcuri comerciale de la «Belrom Real Estate». «KBC» a încheiat un acord de finanţare cu «New Europe Property Investments», punând la dispoziţia fondului o linie de finanţare de 113 milioane de euro destinată acestor trei achiziţii. 40 de milioane de euro din această sumă vor finanţa parţial prima tranzacţie", se arată în comunicat. Lansat în 2008, European Retail Park Brăila este un proiect comercial cu o suprafaţă închiriabilă totală de 53.000 de metri pătraţi, printre chiriaşi numărându-se lanţul de hypermarketuri Carrefour, operatorul de magazine tip DYI Bricostore şi retailerul de obiecte de mobilier Staer. "Tranzacţia prevede o structură în două componente - bani şi, respectiv, acţiuni emise de «New Europe Property Investments», fond listat la bursele din Londra şi Johannesburg. Doi reprezentanţi ai «Belrom Real Estate» vor deveni membri ai Consiliului de Administraţie al «New Europe Property Investments»" se mai precizează în comunicat.
"New Europe Property Investments" este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud - "Resilient Property Income Fund" (de asemenea listat la Johannesburg Stock Exchange). "New Europe Property Investments" intenţionează să îşi sporească portofoliul de centre comerciale în România, prin noi achiziţii în următorul an.
Înfiinţat în 2004, "Belrom Real Estate" este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de proiecte comerciale din România. Grupul a finalizat până în acest moment cinci parcuri comerciale în Sibiu, Brăila, Târgu Mureş, Bacău şi Focşani (cu o suprafaţă cumulată de aproximativ 300.000 de metri pătraţi). Alte patru proiecte vor fi finalizate în următorii doi ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii