Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Competiţie de descarcerare şi acordare de prim ajutor găzduită de ISU Brăila

• au participat echipaje ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea şi Brăila • au fost două probe: descarcerarea din vehicule şi acordarea de prim ajutor calificat • cei mai buni au fost pompierii bucureşteni, care s-au clasat pe locul I la ambele probe • brăilenii s-au clasat pe locul II la proba de acordare de prim ajutor calificat

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” Brăila a organizat şi găzduit, în perioada 12 - 14 iunie, Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza a II-a – zonă, la care au participat echipele reprezentative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Delta” al judeţului Tulcea, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila. De asemenea, a mai participat, în afara concursului, un echipaj de prim ajutor de voluntari de la ISU Bucureşti - Ilfov, în componenţa căruia activează brăileanca Andreea Lupaşcu, voluntar format la ISU “Dunărea” Brăila.

Competiţia a cuprins două probe: descarcerare din vehicule şi acordarea primului ajutor calificat. Scenariile celor două probe au fost elaborate de colective de instructori/ofiţeri coordonatori din cadrul centrelor de pregătire ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în care au fost cooptaţi şi medici din cadrul UPU-SMURD. Acestea au fost comunicate participanţilor înainte de începerea probelor.

Potrivit Biroului de Presă al ISU Brăila, această competiţie se doreşte a fi o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, iar participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici.

La proba “descarcerare din vehicule”, cei mai buni s-au dovedit a fi pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” Bucureşti - Ilfov, care s-au clasat pe locul I. Treapta a doua a podiumului a fost ocupată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, iar locul III i-a revenit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului                    Vrancea.

La proba “acordarea primului ajutor calificat”, pe locul I s-a clasat tot  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov, locul II i-a revenit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila, iar locul III Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al judeţului                    Buzău.

Echipajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov, clasat pe primul loc la ambele probe, va participa la faza a III-a – naţională, care va fi organizată în municipiul Craiova.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii