Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Compania norvegiană Optimar AS şi-a deschis un punct de lucru la Brăila

• divizia din oraşul nostru are ca obiect de activitate producerea echipamentelor mecanice pentru procesarea industrială a peştelui • compania Optimar vrea să se extindă şi va continua recrutările, oferind astfel noi locuri de muncă pentru brăileni şi gălăţeni

 

Aşa cum anunţa în toamna anului trecut, compania norvegiană Optimar AS, lider mondial pe piaţa produselor pentru industrializarea manipulării şi prelucrării peştelui, şi-a deschis un punct de lucru la Brăila, situat pe Şoseaua Râmnicu Sărat nr. 86. Inaugurarea a avut loc marţi, 20 februarie, în prezenta oficialilor companiei, divizia din oraşul nostru urmând să producă echipamente mecanice pentru procesarea industrială a peştelui.

“Optimar şi-a început activitatea în România în iunie 2017. Am început la Galaţi cu activitatea de proiectare mecanică, iar o lună mai târziu am început lucrul în activitatea de proiectare electrică. În octombrie am început activitatea de producţie electrică şi acum facem deschiderea oficială a producţiei mecanice. În mai puţin de un an avem 50 de angajaţi în Optimar Fish Handling, printre care 20 de angajaţi sunt ingineri în proiectare”, a declarat Ciprian Pisu, general manager al Optimar Fish Handling SRL.

Compania norvegiană Optimar AS este lider mondial de inovare în furnizarea sistemelor de manipulare a peştelui şi a echipamentelor de procesare adaptate pentru nave, fabrici terestre şi ferme piscicole. Optimar livrează linii complete de procesare, congelare şi ambalare, precum şi echipamente de sine stătătoare, folosind tehnologii automatizate şi robotizate. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei mamă a fost de aproximativ 110 milioane euro.

“Compania Optimar AS are o istorie lungă în industria de manipulare a peştelui. Eu sunt în această afacere de 25 ani, bunicul meu fiind cel care a fondat compania în 1929. În prezent suntem o companie globală, avem peste 400 de angajaţi şi continuăm să creştem. De-a lungul anilor am livrat mai mult de 800 de fabrici, atât pe sol, cât şi amplasate la bordul vapoarelor. Avem o creştere puternică în ultimii 5-6 ani, avem birouri în mai toate porturile importante şi reprezentanţi în toată lumea”, a declarat Peder Stette, unul dintre oficialii companiei.

La Brăila, Optimar şi-a propus să dezvolte activitatea de producţie a echipamentelor mecanice, iar în viitorul apropiat să realizeze şi activităţi de service pentru echipamente electrice şi mecanice. Iar pentru a-şi creşte productivitatea, compania va continua să recruteze personal.

“În 2017 am decis să deschidem acest punct de lucru la Brăila pentru a creşte capacitatea de producţie. Avem deja experienţă în România şi ne dorim să creştem, să fim o companie puternică pe piaţa românească. Sunt mulţi oameni buni aici şi ştim că ei sunt capabili să realizeze ceea ce noi ne dorim. Scopul nostru este să continuăm să ne extindem. Vom avea nevoie de mai mulţi angajaţi şi vom continua să facem recrutări”, a declarat Håvard Sætre, CEO-ul şi preşedintele companiei.

În prezent, punctul de lucru de la Galaţi numără 34 de angajaţi, iar cel de la Brăila 16 angajaţi. Posturi disponibile sunt atât în departamentul administrativ, unde se doreşte angajarea unui specialist HR, cât şi în departamentele direct productive, unde se doreşte angajarea de electricieni, sudori şi lăcătuşi.

Persoanele interesate de un job în cadrul Optimar pot trimite CV-urile la adresa de e-mail optimar.gl@gmail.com.
Categorie articol: 

Comentarii