Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Comision Trade" a contestat rezultatul licitatiei de 1 milion euro de la "Braicar"

Conducerea firmei "Comision Trade" Braila a anuntat ca a contestat rezultatul licitatiei publice de la SC "Braicar" SA pentru achizitie de combustibil, de aproape un milion de euro, in urma careia a fost desemnata cistigatoare firma "Eldomir Impex" apartinind omului de afaceri Vasile Dogarescu. Contestatia a fost depusa zilele trecute la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), organism ce functioneaza pe linga Autoritatea Nationala de Monitorizare a Achizitiilor Publice, si reclama faptul ca, in mod nejustificat, comisia de licitatie a acordat punctaj maxim contracandidatului, desi acesta nu are certificat ISO al sistemului de management si mediu. "Contraofertantul nu a depus la dosarul de participare copie a certificatului ISO, asa cum se cere prin caietul de sarcini, ci doar o adeverinta eliberata de o firma de consultanta din care reiese ca este in curs de implementare certificarea. Nu este normal asa ceva intrucit este ca si cum cineva are pretentia de a fi inginer in conditiile in care este in anul II la facultate. In acceptiunea mea, certificarea ISO este echivalentul prezentarii dovezii clare: actul final emis de o firma acreditata in Romania sa certifice implementarea cerintelor ISO pentru sistemul de management si mediu", a opinat omul de afaceri Florin Cirligea, administratorul SC "Comision Trade".
Conducerea CNSC a confirmat inregistrarea contestatiei formulate de "Comision Trade" si a explicat ca, potrivit procedurilor, va solicita reclamantului si contestatei SC "Braicar" depunerea la dosar a tuturor pieselor necesare membrilor consiliului pentru a delibera in acest caz. In plus, a precizat ca o decizie cu privire la cazul reclamat va fi emisa in termen de circa 30 de zile de la depunerea contestatiei, adica cel mai probabil la finele lunii iunie.
Reamintim ca SC "Braicar" a organizat la inceputul acestei luni o licitatie pentru desemnarea firmei care, timp de un an, ii va furniza motorina necesara asigurarii serviciului de transport public urban. Scandalul pe tema acestei licitatii s-a iscat pe fondul unei erori legate de citirea ofertei financiare a unuia dintre participanti. Mai precis, la citirea ofertelor, presedintele comisiei ar fi confundat doua cifre: in loc de 8 a citit 6, fapt ce a ridicat mari semne de intrebare cu privire la corectitudinea derularii procedurilor. Cel care ar fi fost defavorizat de situatia creata este omul de afaceri Vasile Dogarescu, vicepresedinte al organizatiei judetene a PNL, in timp ce sortii ar fi fost de partea firmei "Comision Trade" apartinind lui Cirligea, membru marcant al PLD Braila. In final, insa, in urma agitatiei create, firma omului de afaceri penelist a fost desemnata cistigatoare.
Categorie articol: 

Comentarii