Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisia Europeana cere Romaniei modificarea contractul de privatizare cu Petrom

Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei in cazul "actiunii de aur" detinuta de stat la Petrom, iar autoritatile romane au termen de doua luni pentru a transmite un raspuns, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, comisarul european Leonard Orban.
"Procedura este in prima faza, cea in care autoritatile romane sint avertizate. Exista un termen de doua luni in care autoritatile romane trebuie sa furnizeze un raspuns", a afirmat Orban.
Comisia Europeana cere statului roman sa renunte la dreptul de veto detinut la Petrom si sa modifice contractul de privatizare.
"Am inteles ca pina acum statul nu a recurs la aceasta actiune, dar incalca libera circulatie a capitalului", a spus Orban.
Procedura va fi finalizata in momentul in care modificarea ceruta va avea loc. In cazul in care autoritatile romane nu raspund in mod corespunzator cerintelor Comisiei Europene, exista mai multe termene pina cind cazul va fi trimis Curtii Europene de Justitie.
Comisarul este de parere ca ar putea fi initiate proceduri similare si in cazul privatizarilor altor companii.
"Este posibil ca acum Comisia Europeana sa lucreze si la alte cazuri. Sint foarte multe servicii implicate si nu pot spune cu precizie. Nu este vorba numai despre actiunea de aur, ci si despre alte chestiuni", a spus Orban.
Categorie articol: 

Comentarii