Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisia Europeană va rămâne cu ochii pe România

"Preocuparea noastră a fost ca procesul juridic, procesul constituţional să fie respectat în conformitate cu statul de drept. Am luat notă astăzi de reinstalarea preşedintelui în funcţie şi noi considerăm că este o etapă suplimentară în cadrul acestui proces. (...) Deci, luăm notă de faptul că acest proces este acum complet respectat aşa cum am cerut şi noi, dar rămânem vigilenţi", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Olivier Bailly, în cadrul briefingului zilnic de presă, răspunzând unei întrebări adresate de jurnalişti.
El a adăugat că prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei, Comisia Europeană va urmări "foarte strâns" evoluţiile din România, cu privire la care va prezenta un raport în cadrul MCV până la sfârşitul anului. "Aşa cum am spus şi în urmă cu câteva săptămâni, Comisia va continua să urmărească evoluţiile din România de o manieră foarte strânsă şi vom elabora un raport în cadrul MCV până la finalul acestui an cu privire la aceste evoluţii", a mai spus oficialul CE.
În urmă cu o săptămână, la 21 august, după decizia Curţii Constituţionale cu privire la referendumul din 29 iulie, Comisia Europeană a difuzat un comunicat de presă în care sublinia că procedura legală de reinstalare a preşedintelui Băsescu trebuie respectată şi adresa un apel forţelor politice din România să acţioneze responsabil pentru depăşirea divizărilor interne.

 
Categorie articol: 

Comentarii