Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisia Europeană a aprobat cererea de finanțare pentru podul peste Dunăre

* potrivit presei centrale, anunțul a fost făcut chiar de premierul României, Viorica Dăncilă, vineri, după Conferința de alegeri a Organizației Județene Constanța * vestea privind finanțarea podului a fost promovată și de eurodeputatul brăilean, Mihai Tudose, pe pagina sa personală de Facebook

 

Comisia Europeană a aprobat cererea de finanțare pentru mega-proiectul investițional ”Pod suspendat peste Dunăre”. După cum a anunțat presa centrală, vestea a fost făcută chiar de primi-ministrul Viorica Dăncilă, vineri, după Conferința de alegeri a Organizației Județene Constanța. Aceasta a afirmat: „Astăzi (vineri - n.r.) am primit o veste foarte bună de la Comisia Europeană. Pe POIM a fost dată alocarea bugetară din fonduri europene pentru podul de la Brăila-Tulcea și pentru un alt proiect, tot din fonduri europene pe POIM, apele uzate Cluj-Sălaj”, după cum informează Digi24.

Precizăm că și eurodeputatul brăilean Mihai Tudose (vicepreședinte Pro România) a anunțat public faptul că la nivelul Comisiei Europene s-a acceptat cererea de finanțare pentru pod.

”UE a aprobat finanțarea podului de la Brăila. Un nou «pas» pentru consolidarea încrederii în realizarea acestui proiect. Mulțumesc pentru încredere. Mulțumesc și «scepticilor»... care poate că aveau un pic de dreptate după zeci de ani de promisiuni deșarte... Acum se lucrează, finanțarea este asigurată! Așteptăm inaugurarea, eveniment ce va marca o mare victorie a noastră, a brăilenilor!”, a postat Tudose pe pagina sa personală de Facebook.

Trebuie reamintit faptul că Mihai Tudose este cel care a semnat pentru începerea lucrărilor la podul peste Dunăre, chiar în ultima sa zi de mandat ca premier al României.

După cum informa Ministerul Finanțelor Publice într-o postare recentă, după vizita ministrului de resort Eugen Teodorovici la șantierul podului, acesta va avea o lungime de 1,9 km. Drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 kilometri, iar drumul spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km. Investiția depășește jumătate de miliard de euro, din care 363 de milioane de euro sunt fonduri europene, iar proiectul este planificat pentru a fi finalizat la 31 decembrie 2023.

Trebuie precizat că, recent, a fost dată publicității și o filmare completă a zonei unde va fi podul peste Dunăre. Cei interesați o pot urmări accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=BWOvXeIm2xg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR...
Categorie articol: 

Comentarii