Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisia de Disciplina a FRF a scos cazul Dinamo de pe ordinea de zi

Comisia de Disciplina a FRF a decis, miercuri, scoaterea de pe ordinea de zi a cazului privind scandarile injurioase ale galeriei FC Dinamo la meciul cu FC National, dupa ce oficialii clubului au inaintat un memoriu catre Jandarmerie, prin care cataloga drept un abuz raportul inaintat de institutie.
Managerul sportiv al clubului Dinamo, Petre Buduru, a declarat agentiei MEDIAFAX ca Jandarmeria trebuia sa ii amendeze pe suporterii turbulenti, nu sa reproduca scandarile galeriei. "Jandarmeria nu este un organism de monitorizare si de informare, ci sa dea sanctiuni contra celor care scandeaza injurii. Asa, mai bine angajam un crainic cu portavoce care sa reproduca ceea ce se striga. Prin manifestarile domnului colonel Georgescu (n.r. - directorul general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, colonelul Daniel Georgescu), el se dovedeste un antidinamovist", a acuzat Buduru.
Oficialul dinamovist sustine ca, prin raportul inaintat de Jandarmerie, Daniel Georgescu a incercat autosesizarea Comisiei de Disciplina pentru ca Dinamo sa fie sanctionata. "Este inadmisibil ca un reprezentant al unei institutii care trebuie sa ia masuri sa faca asa ceva. Daca vrea, sa faca declaratii, sa o faca in nume propriu. Georgescu a fortat autosesizarea Comisiei de disciplina pentru ca Dinamo sa fie depunctata. Daca nu e in stare sa indeplineasca atributiile pentru care este angajat, sa lase locul altcuiva", a spus Buduru.
In urma analizarii memoriului, membrii Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal au decis scoaterea de pe ordinea de zi a cazului.
Comisia de Disciplina a FRF i-a convocat pe reprezentantii FC Dinamo ca urmare a raportului intocmit de Jandarmerie la meciul cu FC National, disputat duminica, in cadrul primei etape a Ligii I, din cauza scandarilor triviale ale galeriei "alb-rosii".
Purtatorul de cuvint al Directiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucuresti, Vlad Neagu, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca institutia pe care o reprezinta monitorizeaza suporterii la meciuri si informeaza, printr-un raport, federatia, liga si cluburile implicate, de comportamentul fanilor. Neagu a afirmat ca, dupa meciul FC National-Dinamo, scor 1-2, desfasurat duminica, a trimis un astfel de raport cu scandarile suporterilor dinamovisti institutiilor aminitite.
Purtatorul de cuvint a spus ca monitorizarea suporterilor a fost stabilita la data de 25 iulie, inaintea inceperii campionatului, cind, la initiativa Inspectoratului General al Jandarmeriei, a avut loc o intilnire intre reprezentanti ai cluburilor de fotbal, ai FRF si LPF si factori cu responsabilitati pe linia asigurarii masurilor de ordine publica la competitiile sportive din structurile centrale si teritoriale de jandarmi.
Categorie articol: 

Comentarii