Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisia de Disciplină a AJF a aplicat din nou deviza "Cine greşeşte plăteşte"

* la două meciuri, rezultatele au fost stabilite la "masa verde"

Cele mai tari competiţii organizate de AJF în ultimii ani, Liga a IV-a şi Campionatul Judeţean sau cum a fost redenumit din acest sezon - Liga a V-a, sunt pe cale să se încheie, însă rivalităţile din teren încă mai fac victime.
Motivul este simplu, lupta pentru evitarea retrogradării în primul eşalon cât şi cea din turneul play off, de unde se promovează, dau naştere la tensiuni, meciuri încinse, în care, câteodată, se mai depăşeşte limita sportivităţii.
La partidele din week-end-ul trecut, mai mulţi jucători au greşit şi au ajuns la Comisia de Disciplină, iar aceasta a aplicat deviza "Cine greşeşte plăteşte".
Astfel, pentru că a scuipat un adversar, Valentin Turiac de la Dunărea Gropeni a fost suspendat pentru 3 etape şi tot aceeaşi pedeapsă a primit-o Stănel Ion (Victoria Cazasu) pentru injurii la adresa adversarilor precum şi la adresa arbitrului.
Pentru lovirea adversarului, Adrian Stan (Victoria Traian) şi Stelică Condruţ (Pandurii Tudor Vladimirescu) vor sta pe tuşă câte 2 etape fiecare.
Pedeapsa cea mai mare dictată de Comisia de Disciplină, 6 etape suspendare, l-a vizat pe Alin Căuş de la Romgal Romanu, care l-a lovit în mod intenţionat pe arbitrul de centru. De sancţine nu a scăpat nici vicepreşedintele clubului Romgal, Gabriel Strâmbeanu, care pentru injurii la adresa arbitrilor şi a oficialilor nu va mai putea reprezenta echipa timp de 4 luni.
De asemenea, în două meciuri, Recolta Tufeşti - Dunărea Gropeni şi Stanriz Stăncuţa - Voinţa Şuţeşti rezultatele au fost omologate cu 3-0 în favoarea echipelor vizitatoare, pentru că gazdele au folosit jucători care aveau câte 4 cartonaşe galbene.
O concluzie se desprinde după lecturarea listei cu sancţiuni: delegaţii şi reprezentanţii echipelor ar trebui să studieze mai bine regulamentele FRF, pentru că numai în felul acesta pot afla care sunt riscurile la care se expun atunci când nu respectă ROAF şi de asemenea să fie mai atenţi la întocmirea rapoartelor de joc, pentru a evita situaţiile în care rezultatele partidelor să fie stabilite la "masa verde".
Categorie articol: 

Comentarii