Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisia de abuzuri din Senat l-ar putea audia pe seful DNA, Daniel Morar

Deputatul PC Sergiu Andon, avocatul liderului conservator, a fost audiat, marti, de membrii Comisiei de abuzuri, cu privire la o petitie inaintata de Dan Voiculescu, in care acesta acuza interceptarea ilegala a telefoanelor si presiunile facute de catre DNA la adresa familiei sale.
Presedintele Comisie de abuzuri, senatorul PSD Ion Toma, a declarat la finalul audierilor ca membrii comisiei vor decide, saptamina viitoare, daca il vor audia pe aceasta tema si pe procurorul general al DNA, Daniel Morar.
Ion Toma a aratat ca presedintele PC a trimis Comisiei de abuzuri doua petitii, care se refera la tergiversarea dosarului Flota si la interceptarile si presiunile la care este supusa familia Voiculescu de catre DNA.
"Am vrut sa ne edificam in ce conditii a existat un abuz, astfel ca, in cunostinta de cauza, sa analizam in cadrul urmatoarei sedinte a comisiei, de saptamina viitoare, care vor fi propunerile noastre - trimiterea la CSM, audierea procurorului DNA si alte masuri", a spus Toma.
Presedintele Comisiei a precizat ca, probabil, audierea va avea loc in timpul vacantei parlamentare, tinindu-se cont de importanta problemei ridicate de liderul PC.
Deputatul PC Sergiu Andon a criticat, in cadrul audierii, Directia Nationala Anticoruptie, a carei unica precocupare, in opinia sa, "se orienteaza spre dosare politice, spre anchete la TV, spre comunicate spectaculoase, galagioase, de natura a aduce atingere reputatiei oamenilor, adversari politici ai celor care influenteaza DNA-ul".
"Se impune o analiza exigenta a stilului militienesc pe care il practica actualul DNA, din nefericire pentru drepturile cetatenilor", a adaugat Andon.
Deputatul PC a mai precizat ca si CSM are obligatia de a cerceta, in cazul lui Dan Voicuelscu, faptul ca DNA a cerut SRI, printr-o adresa scrisa, sa se furnizeze "interceptari care nu au avut loc".
"Aici este vorba nu numai de incalcarea drepturilor unui cetatean, dar si de incurajarea SRI de a comite interceptari ilegale si in alte situatii. Daca SRI a furnizat aceste informatii, este si mai grav", a mai spus Sergiu Andon.
Categorie articol: 

Comentarii