Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisarul Dragan, anchetat de DNA

Seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita. Subcomisarul Marcel Dragan a ajuns in atentia Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati in urma unei plingeri formulate de Titi Sgircitu, care sustine ca i-a dat acestuia, in mai multe rinduri, bani si alte atentii. Momentan, ancheta se afla in stadiul de declaratii, urmind ca procurorii DNA sa se pronunte in scurt timp.
Subcomisarul Marcel Dragan nu comenteaza afirmatiile lui Titi Sgircitu, asteptind ca instanta sa verifice probele si sa dispuna masurile legale. Acelasi punct de vedere il are si seful Politiei brailene: "Oficial, nu am fost informat despre vreun dosar in care sa fie cercetat seful Serviciului de Investigatii Criminale. Daca este asa, nu vad ce comentarii putem face pina la finalizarea anchetei. Din punctul meu de vedere, subcomisarul Marcel Dragan este un politist de exceptie care, prin activitatea desfasurata, a destructurat gruparile infractionale din municipiul Braila", ne-a declarat comisar Catalin Chivu, inspectorul sef al IPJ Braila.
Reamintim ca aceleasi acuze i le-a adus Titi Sgircitu subcomisarului Dragan si in primavara acestui an, cind a declarat ziarului "Obiectiv" ca il cunoaste pe seful SIC Braila de multi ani, copilarind impreuna in comuna de unde sint parintii politistului, unde avea si Sgircitu o matusa. La acea data, acesta spunea ca s-a intilnit cu subcomisarul Dragan de peste 20 de ori si ca de fiecare data i-ar fi dat citeva sute de euro si alte atentii, o data platindu-i chiar si studiile. El recunoaste ca a facut asta ca sa scape de vizitele politistilor, care erau prezenti de fiecare data cind la el la poarta se stringeau mai multe masini ale "prietenilor" cu care practica jocuri de noroc. "A venit Dragan la mine, nu era sef la Investigatii Criminale si i-am dat suma de 500 de dolari, ca sa-si plateasca facultatea. De ce am facut asta? La mine in poarta, in perioada aia, erau multe masini. Eu am niste pete, ca sint jucator de noroc si a zis ca vin sa faca control si ca sa ma lase in pace, ca trecea masina Politiei de 10 ori pe strada, ca sa nu vina in control si sa ne puna mascatii pe burta, am acceptat sa ii dau. Mereu, orice intilnire cu Dragan, sub 200-300 de euro, nu aveam cu el", declara, in mai, Titi Sgircitu. Citeva saptamini mai tirziu, Sgircitu a ajuns cu aceeasi declaratie, plus alte acuze de coruptie, si la DNA. "Am incredere in justitie, pentru ca un om ca Marcel Dragan nu mai poate sta la conducerea Politiei", spune acum Sgircitu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii