Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A comis un accident şi le-a prezentat poliţiştilor un permis fals

Un bărbat de 30 de ani, din Berteştii de Jos, conducea un autoturism înmatriculat în Germania, deşi nu avea permis. După ce a fost implicat într-o tamponare, şoferul le-a prezentat totuşi poliţiştilor un permis eliberat de autorităţile italiene. Actul era însă falsificat, întrucât brăileanul nu figura în evidenţe ca fiind posesor al permisului de conducere.
La data de 17 august, la ora 6.45, Daniel B. (36 de ani), din municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, a sesizat prin Sistemul Unic de Urgenţă 112 faptul că, în jurul orei 4.50, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 212, pe raza comunei Berteştii de Jos, a fost implicat într-o coliziune cu un autoturism înmatriculat în Germania. Maşina era condusă de localnicul Petrică D. (30 de ani). Din verificările poliţiştilor s-a stabilit că tamponarea s-a produs în urma neacordării priorităţii de către şoferul de 30 de ani. "Acesta a prezentat poliţiştilor un permis de conducere eliberat de autorităţile italiene, la data de 14 iunie 2012. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilt că brăileanul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Respectivul permis de conducere a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor", a precizat inspector principal Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Încă un şofer "pirat" pe drumurile patriei

Duminică dimineaţă, la ora 10.00, un alt şofer, care conducea o maşină radiată din circulaţie în Spania, a picat în plasa poliţiştilor.
Lucrători din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic pe Costică L. (45 de ani), din comuna Săveni, judeţul Ialomiţa, în timp ce conducea autoturismul, pe Şoseaua de Centură a municipiului Brăila. "În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că maşina condusă de acesta era neînmatriculată, fiind radiată din circulaţie în Spania, la data de 23 august 2012", a mai spus sursa citată. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conform Codului Penal.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii