Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comercianţii de produse de protecţie solară, "arşi" la buzunare

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Brăila au aplicat amenzi în valoare de 52.000 lei comercianţilor de produse cosmetice de protecţie solară şi autobronzante.
Au fost verificaţi opt operatori economici din municipiul şi judeţul Brăila şi produse în valoare de 13.568 lei, constatându-se abateri la şapte dintre comercianţi. Comisarii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care şase amenzi. În urma controlului efectuat au fost oprite temporar de la comercializare produse de protecţie solară în valoare de 4.451 lei, la care au fost constatate diferite abateri. Astfel, unele dintre produsele cosmetice de protecţie solară aveau elemente de identificare incomplete sau incorecte, mai exact aveau înscrise valori diferite ale factorului de protecţie solară (FPS), sau acestea nu erau înscrise deloc ori le lipsea traducerea în limba română a elementelor de identificare. Comisarii au mai constatat abateri privind promoţiile, astfel că în cazul unui pachet format din spray pentru protecţie solară şi cadou apă termală, produsele singulare nu se regăseau la comercializare, ceea ce nu oferă posibilitatea consumatorului de a proba avantajul preţului promoţional.
Controlul tematic privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice de protecţie solară şi autobronzante s-a desfăşurat la începutul lunii iulie.
În legătură cu acţiunea produselor de protecţie solară, comunicatul CJPC precizează că "niciun produs nu poate asigura o protecţie totală împotriva radiaţiilor ultraviolete, de aceea sintagmele de genul «ecran solar total» sau «protecţie 100%» nu sunt corecte". Consumatorii sunt sfătuiţi să aleagă loţiunile şi cremele cu factor de protecţie solară în funcţie de pigment. Astfel, pentru persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare este indicat să folosească măcar în primele 4-5 zile cremă cu factor de protecţie 50, iar ulterior pot opta pentru un factor de 20 sau 30, iar persoanele brunete pot alege de la început o cremă cu FPS 20 sau 30.
Categorie articol: 

Comentarii