Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Combiur" Urleasca a intrat in insolventa

Fosta fabrica de nutreturi concentrate SC "Combiur" SA, din localitatea Urleasca, comuna Traian, a intrat in insolventa, procedura initiata de cel mai important creditor, Finantele Publice ale municipiului Braila. Acesta are de recuperat de la societate 1,34 milioane lei. Cererea privind deschiderea acestei proceduri a fost formulata inca de la inceputul anului, iar judecatorul sindic care se ocupa de acest caz a admis recent solicitarea Finantelor, dispunind ridicarea dreptului de administrare a debitorului, precum si indisponibilizarea actiunilor. De asemenea, in decizia instantei se stabileste ca unitatile bancare la care debitorul are disponibil in conturi nu pot sa dispuna de acestea fara un ordin al administratorului judiciar numit pentru SC "Combiur" SA. Noul administrator are obligatia ca pina la data de 3 septembrie, sa depuna raportul lunar in care va analiza cauzele si imprejurarile ce au dus la aparitia insolventei, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila. In plus, instanta a dispus notificarea insolventei catre toate persoanele implicate si a fixat ca termen de limita pentru verificarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar al creantelor, data de 17 septembrie. Prima sedinta a adunarii creditorilor SC "Combiur" este programata pentru 22 septembrie.
Cu doar o luna de zile inaintea depunerii cererii Finantelor privind deschiderea procedurii de insolventa actionarii companiei aprobasera vinzarea sau inchirierea silozului si a altor active ale societatii pentru a stringe bani in vederea achitarii datoriilor bugetare si nebugetare.
Potrivit pietei Rasdaq, actiunile debitoarei au fost suspendate de la tranzactionare odata cu deschiderea procedurii de insolventa. Actionarul majoritar al "Combiur" SA este o persoana fizica, Elena Ciresaru, care, chiar inainte de decizia instantei, a cumparat un pachet de aproape 150.000 de actiuni ale unitatii. Al doilea actionar ca marime este "Winstar Trading International" SRL.
Societatea braileana are un capital social de 1,51 milioane lei, impartit in 600.000 de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei. In ceea ce priveste valoarea de piata, ultimul pret inregistrat a fost de 0,21 lei/actiune ca urmare a unei tranzactii din data de 3 iulie 2008, pentru un un volum de 80 de actiuni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii