Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

#coloramimpreuna. Un „munte” de donaţii

• un brăilean de 27 de ani a donat, ieri, măsuţe şi scăunele, un sac de jucării şi trei televizoare pentru campania ce are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor pentru copiii care sunt internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean • asistent medical, dar care nu profesează în sistem, tânărul a dorit să rămână anonim, spunând că gestul l-a făcut “pentru sufletul său” • “Am făcut practică pe această secţie şi înţeleg perfect suferinţa mamelor şi copiilor”, ne-a spus donatorul

 

„În perioada cât am studiat la şcoala de asistenţi medicali, am făcut practică în Secţia de Pediatrie. Ştiu ce este acolo şi cunosc foarte bine suferinţa mamelor şi copiilor, dar şi lucrurile de care copiii duc lipsă cât sunt internaţi”.

Acesta este motivul care l-a determinat pe un brăilean de 27 de ani, pasionat de motociclism, să se implice în campania #coloramimpreuna. Dăm viaţă Secţiei de Pediatrie. După ce a citit despre această campanie, desfăşurată de cotidianul „Obiectiv” şi Asociaţia pentru Adevăr, ieri, tânărul s-a urcat în maşină, a mers la un magazin cu articole pentru copii şi a venit apoi cu un „munte” de donaţii la sediul ziarului nostru. Şi spunem “munte” pentru că donatorul a venit cu o „tolbă” plină de jucării: două măsuţe din plastic şi opt scăunele, multe maşinuţe, jocuri de tip puzzle, mingii, covoraş de joacă, creioane colorate, cărţi, stickere cu personaje din desene şi multe altele. S-a gândit chiar şi la sugarii internaţi în spital şi a cumpărat un fierbător, biberoane, scaun special pentru servirea mesei şi lista poate continua. Însă gestul său nu se opreşte aici. Ştiind că una dintre nevoile stringente ale copiilor sunt televizoarele la care să se poată uita la desene animate, tânărul ne-a spus că va încerca să achiziţioneze două astfel de aparate. Ulterior, tot ieri, brăileanul s-a întors nu cu unul, ci cu trei televizoare, plus suporturile necesării montării acestora. Mai mult, donatorul a mai scos din buzunar alţi bani pentru a plăti garanţia extinsă a televizoarelor (5 ani).

„Nu contează cum mă cheamă sau unde lucrez. Am vrut să ajut copiii care se internează în acea secţie. Tot ce fac, fac pentru sufletul meu”, ne-a spus tânărul de 27 de ani.

Donatorul nu a plecat de la sediul redacţiei noastre fără să ne spună că putem apela la el dacă mai avem nevoie de ajutor în această campanie. Iar noi nu putem decât să ne înclinăm în faţa generozităţii de care a dat dovadă. De altfel, le mulţumim tuturor celor care au ales să “coloreze” împreună cu noi şi îi invităm în continuare alături pe toţi cei care vor să schimbe atmosfera din Secţia de Pediatrie.

Aşa cum v-am mai informat, campania este organizată de ziarul “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi “Asociaţia pentru Adevăr”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Campania are drept scop crearea unor condiţii minime prin care copiii suferinzi să treacă mai uşor peste perioada de internare şi să le facă şederea în spital mai plăcută.

Noi vă sugerăm câteva idei: jucării din plastic, măsuţe şi scăunele fără colţuri, tot din material plastic, covoraşe de joacă, băncuţe, tablă magnetică, căsuţe din plastic şi ţarcuri de joacă, tobogane mici din plastic, cărticele de colorat, jocuri, creioane colorate, cuburi de lego, stickere pentru pereţi cu personaje din desene, carusele pentru pătuţurile sugarilor, scaune speciale pentru servirea mesei, premergător, două fierbătoare pentru apă, cuptor cu microunde, lenjerii colorate rezistente la spălat, ideal din bumbac etc. Precizăm că toate lucrurile oferite trebuie să prezinte siguranţă (să nu poată fi rupte, smulse, înghiţite etc) şi să fie uşor de dezinfectat.

În caz că optaţi pentru lenjerii, rugămintea noastră ar fi să vorbiţi cu familia sau prietenii şi să cumpăraţi 4-6 seturi identice, deoarece este interzisă folosirea de lenjerii de diverse culori în aceeaşi încăpere.

Pentru orice întrebări sau detalii, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail coloramimpreuna@obiectivbr.ro sau la numerele de telefon ale redacţiei disponibile şi în ediţiile print şi pe site. De asemenea, cei care vor să se implice în campanie, dar nu au timp fizic pentru asta, pot face donaţii în bani direct la redacţie, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. De asemenea, donaţii se pot face şi prin transfer bancar, Asociaţia pentru Adevăr punând la dispoziţie următorul cont:

RO68RNCB0048157424000001, deschis la BCR - Sucursala Brăila.

Vă rugăm să specificaţi “Pentru campania colorăm împreună” atunci când faceţi donaţia. Avem nevoie de multe mâini pentru a da o pată de culoare unei secţii de spital aflată de atâţia ani “în aşteptare”, în care copilul oricăruia dintre noi poate ajunge oricând.

#coloramimpreuna. Dăm viaţă Secţiei de Pediatrie!

 

 
Categorie articol: 

Comentarii