Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

#coloramimpreuna. Încă 9.750 lei pentru Secţia de Pediatrie

• acesta este rezultatul evenimentelor organizate în weekend în Parcul Monument, plus o donaţie extrem de generoasă din partea aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Brăila • sâmbătă, zeci de copii au venit la atelierul de confecţionat zmeie din parc, iar duminică, aproape 150 de brăileni, gălăţeni şi tulceni au alergat pentru a “colora” Secţia de Pediatrie • ieri, primul transport cu obiectele donate a ajuns la spital, iar în zilele următoare vom începe amenajarea saloanelor

 

Campania “#coloramimpreuna. Dăm viaţă Secţiei de Pediatrie” ne-a arătat, şi în acest weekend, că sute de oameni vor să “înveselească” atmosfera “gri” din saloanele spitalului. Şi spunem lucru acesta atât prim prisma numărului de participanţi de la cele două evenimente din Parcul Monument - atelierul “Un Zmeu dă Culoare” şi crosul “Fii tu un erou pentru copilul tău”, cât şi prin sumele colectate. Astfel, în urma celor două activităţi organizate şi a unei donaţii extrem de generoase, 6.100 lei, din partea angajaţilor din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Brăila, în acest weekend am strâns 9.750 lei, sumă cu care le vom putea face şederea mai plăcută copiilor şi adolescenţilor care se internează în Secţia de Pediatrie cu diverse afecţiuni. Precizăm că de la demararea campaniei şi până în prezent am adunat în total 13.550 lei. Plus sute de donaţii ce au constat în jucării, televizoare, măsuţe şi scăunele, leagăne din plastic, lenjerii etc. Ieri, redactorii “Obiectiv” au livrat către SJU Brăila primul transport cu obiectele donate, iar în perioada următoare, împreună cu voluntarii noştri şi cu echipa de la Secţia de Pediatrie ne vom ocupa de “colorat”.

 

«Un zmeu dă culoare». Donaţii de 1.150 lei

 

Zeci de copii au trecut, sâmbătă, pe la Atelierul de confecţionat zmeie din Parcul Monument. Activitatea a fost organizată de Mădălina Mocanu, o mămică implicată în strângeri de fonduri şi care, de data aceasta, a ales să ne sprijine în campania “#coloramimpreuna. Dăm viaţă secţiei de Pediatrie”. Micuţii au învăţat cum să-şi confecţioneze propriul zmeu, folosind lucruri existente în orice casă: o sacoşă, beţişoare, scotch şi sfoară. Bucuria cea mare nu a fost însă faptul că au învăţat să-şi confecţioneze propria jucărie, ci că din mânuţele lor a ieşit un zmeu care zboară, exact ca cele cumpărate din magazine.

Pe lângă acest atelier, copiii au mai avut posibilitatea să treacă pe la măsuţa de Facepainting, unde câteva voluntare i-au “transformat” în pisicuţe, zâne, fluturaşi şi personaje îndrăgite din desenele animate. Dacă la Atelierul de confecţionat zmeie, treaba mergea ca pe roate, căci cei mici învăţau repede tehnica, la Facepainting erau doar trei perechi de mâini “magice”, astfel că tot timpul existau micuţi care aşteptau eliberarea unui loc pe băncuţă. Din fericire, ei nu au simţit cum a trecut timpul, pentru că au avut la dispoziţie cretă colorată. Porţiunea de asfalt dimprejurul meselor de şah a prins culoare în doar câteva minute.

Această activitate s-a desfăşurat pe parcursul a două ore. La final, în cele două urne amplasate pe măsuţe s-au adunat 1.150 lei.

 

În pas alergător pentru bucuria copiilor din Secţia de Pediatrie

 

Aproape 150 de brăileni, gălăţeni şi tulceni au răspuns invitaţiei lansate de maratoniştii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu şi au venit duminică, în Parcul Monument, la crosul “Fii tu un erou pentru copilul tău - Împreună pentru Secţia de Pediatrie Brăila”. Oameni de toate vârstele, alergători profesionişti sau simpli amatori, au venit la punctul de întâlnire aflat la intrarea în Orăşelul Copiilor, pregătiţi de alergare, dar şi de a “colora” alături de noi. Printre participanţi s-a numarat o fetiţă de 11 ani, care a venit singură la acest eveniment, pentru că prietenii ei aveau alte planuri pentru duminica de Florii, un şofer de autobuz care în timpul liber este campion la maraton, dar şi o familie din Tulcea care s-a trezit cu noaptea-n cap pentru a ajunge la crosul caritabil din Parcul Monument. De asemenea, invitaţiei noastre a răspuns şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, prin reprezentanta plt. maj. Ionela Dobrea, care a dus cursa până la capăt. Cu alte cuvinte, toţi participanţii au fost “oameni de 10” care au rezonat cu mesajul acestei campanii şi au dorit să “coloreze în pas alergător” Secţia de Pediatrie.

Însă nimeni nu s-a pus în mişcare până ce Laura Mihalache, personal trainer EliteGym Galaţi, nu a pregătit “plutonul” pentru a face faţă cursei de 5 ture (5 km) sau 10 ture (10 km). Şi chiar dacă după ce s-a dat startul crosului fiecare a alergat în ritmul său, trebuie precizat că cei mai mulţi dintre participanţi au parcurs cei 5 km, respectiv 10 km. Indiferent de distanţa parcursă, fiecare participant a fost răsplătit cu diplome, în semn de recunoştinţă. La rândul lor, participanţii au făcut donaţii pentru Secţia de Pediatrie, la finalul evenimentului adunându-se suma de 2.500 lei.

Atmosfera de duminică a fost una extraordinară, iar asta datorită celor doi alergători, gălăţeanul Laurenţiu Cobzaru (Poliţia Militară) şi brăileanul Costel Mazâlu (ISU “Dunărea” Brăila), cei care au făcut un stil de viaţă din a alerga pentru a sprijini cauze umanitare. Spre exemplu, Laurenţiu ne-a spus că încă de la primele maratoane la care a participat şi-a făcut un obicei din a dona premiul, uneori chiar oamenilor din public.

“Noi cred că uităm să ajutăm oamenii. În orice meserie pe care o ai poţi ajuta şi alţi oameni. Acesta este motivul care m-a determinat să organizez altfel de evenimente şi când alerg la concursuri cea mai mare motivaţie o am atunci când susţin o cauză umanitară. Aşa că îi îndemn pe toţi brăilenii la mişcare, la sport, indiferent de vârstă, pentru că vor mai fi astfel de acţiuni”, ne-a spus Laurenţiu Cobzaru.

Acelaşi mesaj îl are şi colegul lui de echipă, Costel Mazâlu, cunoscut în rândul colegilor ca “omul potrivit la locul potrivit”, el fiind oricând pregătit să ajute.

“Cred că ar trebui să fim mai uniţi şi mai deschişi la evenimente de genul acesta. Pentru mine este o încărcare sufletească să fiu alături de oamenii care au nevoie de puţinul ăla. Ne întrebăm ce contează 5 lei sau 10 lei. Contează! Pentru cineva care are nevoie e considerabil şi efortul acela de 5 lei. Este o onoare să ajut şi fac asta şi în timpul liber. Nu mă mulţumesc doar cu jobul. Şi e o plăcere extraordinară să vezi că oamenii îţi sunt alături pentru astfel de cauze. Nu contează nimic mai mult decât să fii util, iar pentru asta le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment. Sunt nişte oameni deosebiţi”, ne-a declarat Costel Mazâlu.

Printre oamenii deosebiţi care au “colorat” evenimentul de duminică din Parcul Monument se numără şi sponsorii SC Fitofarm Domi SRL, prin administratorul Doru Jianu, Paper Print Invest şi Haka Print, cărora le mulţumim. Totodată, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” şi Asociaţia “Pentru Adevăr”, iniţiatorii acestei campanii, mulţumesc tuturor celor care au participat la cele două evenimente precum şi tuturor celor care în aceste 30 de zile au răspuns apelului nostru, ultimii dintre ei fiind angajaţii aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Brăila. Graţie generozităţii dumneavoastră, a tuturor, putem “colora” acum Secţia de Pediatrie astfel încât asmosfera de acolo să fie una “prietenoasă” pentru copii. Deja primul transport cu obiectele donate a ajuns ieri pe secţie, iar în zilele următoare, împreună cu voluntarii noştri şi cu echipa de la Secţia de Pediatrie ne vom ocupa de amenajarea saloanelor sugarilor, preşcolarilor şi adolescenţilor. Iată că, încă o dată, am demonstrat că #impreuna putem schimba destine. Iar pentru asta nu putem decât să vă mulţumim! Tuturor şi fiecăruia în parte!
Categorie articol: 

Comentarii