Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Coloana H" - incubator pentru viitorii artisti

Pe 5 decembrie, cenaclul "Coloana H" va sarbatori zece ani de existenta. Cu aceasta ocazie se va vernisa in holul Primariei o expozitie cu lucrarile a 12 membri: Georgiana Scarlat, Maria Botosineanu, Irina Georgescu, Stefan Constantin, Cristina Pascu, Daniela Mucuta, Alexandra Tornea, Andreea Serbanescu, Marian Vasii, Andreea Sarau, Alexandra Iuga si Ioana Serban. Cele 34 de lucrari sint realizate in tehnici mixte, acrilic pe pinza, carton sau placaj.
In cei zece ani de existenta, cenaclul "Coloana H", coordonat de profesorul si artistul plastic Hugo Maracineanu, a sustinut in medie 12 - 15 activitati pe an: expozitii, tabere, experimente, expozitii personale si de grup, toate fara nici un ajutor material sau logistic din parte autoritatilor. "Am crescut mari prin vointa si arta noastra! Ca noi sintem o forta, ca cenaclul este o necesitate, poate sa rezulte si din faptul ca membrii cenaclului, artistii, au ajuns profesionisti, studenti sau masteranzi in diferite domenii artistice. Noi ne afisam deviza “Vine cine vrea, ramine cine poate, inving cei puternici!”, atasati de regulile Decalogului nostru care, iata, a dat din plin roade, oameni care s-au descoperit si isi cultiva talentul. Expozitia aniversara este o garantie ca noul val vine parca mai bun, mai plin de sperante si mai profund", a spus artistul Hugo Maracineanu.
Intre copiii si tinerii care au calcat pragul atelierului artistului Hugo Maracineanu sint unii care au reusit foarte bine in arta plastica sau in domenii conexe. Marinela Caldarus a absolvit arte monumentale la Universitatea Bucuresti, Raluca Pascu a absolvit Institutul de Arhitectura "Ion Mincu" Bucuresti si a facut masterat la Toulouse, Franta, Iulia Radu este licentiata in restaurare si director al Ligii Europene pentru Cultura si Arta, Alexandru Stan este licentiat in sculptura la Bucuresti, Walter Maracineanu este licentiat in restaurare, master in arhitectura, Mirela Radulescu este licentiata in istoria artei, Mirela Craciun, Lavinia Turtoi si Alexandra Maftei sint licentiate in arte la Bucuresti, Daniela Cocioaba este licentiata in design interior si s-a stabilit in Finlanda, Adriana Vilcu, licentiata in litere, a revenit la pasiunea pentru arta inscriindu-se in anul I al Universitatii de Arte Bcuresti. Ioana Simion a devenit scenograf, Ioana Grigore designer, Andra Nacu si Diana Dogaru si-au luat masterul in pictura, Oana Barleanu in grafica, iar Andra Voinea este in anul III la istoria artei. Elisa Gheorghiu a devenit pictor bisericesc autorizat, Veronica Tinca este master in arhitectura, Paula Mitrea a devenit restaurator, licentiat, iar Maria Chiscan a devenit licentiat in arhitectura peisagera.
De mentionat faptul ca anul trecut a fost prima data cind Primaria a achizitionat lucrari ale membrilor cenaclului "Coloana H", in valoare de 2.000 de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii