Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Colindătorii din Ciocile i-au cucerit pe moldovenii din Cahul

• ansamblul vocal “La lină fântână” a câştigat premiul special la Festivalul Tradiţional “Colindul de Crăciun” (rit vechi) din Cahul, Republica Moldova

 

Ansamblul vocal de colindători “La lină fântână” din localitatea Ciocile, Brăila, au mers la colindat la fraţii noştri de peste Prut. Cum săptămâna trecută moldovenii au sărbătorit Crăcinul pe rit vechi, Direcţia Generală de Învăţământ din Cahul a marcat evenimentul prin organizarea Festivalului Tradiţional “Colindul de Crăciun”, ajuns la a V-a ediţie. Evenimentul a avut loc la Teatrul Municipal “B. P. Haşdeu”, iar colindătorii din Ciocile au impresionat juriul competiţiei. Spectacolul oferit de aceştia a adus emoţie în inimile spectatorilor, fiind răsplătiţi cu premiul special al festivalului.

Prezenţa Brăilei la acest eveniment a avut loc ca urmare a Acordului de Parteneriat încheiat între Direcţia Generală de Învăţământ din Cahul, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila şi Sindicatul Învăţământ Brăila. Aceasta este cea de-a doua activitate organizată în cadrul parteneriatului, după ce, în luna decembrie a anului trecut, ISJ Brăila a organizat campania De la român, la român, în An Centenar, prin care elevii brăileni din 50 de unităţi de învăţământ au făcut donaţii de carte în limba română (beletristică, enciclopedii, antologii, dicţionare, literatură pentru copii, cărţi ilustrate etc.). În urma campaniei, mii de pachete cu cărţi, legate cu şnur tricolor şi însoţite de un mesaj, au ajuns la elevii din Cahul.
Categorie articol: 

Comentarii